Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Mόνο με βεβαίωση για αρνητικό self test τα μαθήματα στα Λύκεια από 12 Απριλίου

Η βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος στα τεστ αυτοδιάγνωσης είναι υποχρεωτική ώστε ο μαθητής να μπορέσει να παρακολουθήσει το μάθημα και ο καθηγητής να μπει στην αίθουσα διδασκαλίας. Όποιος δεν κάνει το τεστ θα παίρνει απουσία ακόμη και στην τηλεκπαίδευση. Βήμα-βήμα οι ενέργειες των γονέων

Με τη βεβαίωση αρνητικού self test τεστ covid-19,ανα χείρας θα φτάσουν τη Δευτέρα 12 του μήνα στα σχολεία οι μαθητές του λυκείου αλλά και οι καθηγητές τους, προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν μάθημα, διαφορετικά θα μένουν εκτός σχολείου και οι μαθητές θα παίρνουν απουσίες. Όλοι θα είναι υποχρεωμένοι να πάρουν τα τεστ από τα φαρμακεία και να τα έχουν κάνει 24 – 48  ώρες πριν ανοίξουν τα σχολεία κάτι το οποίο θα πρέπει να επαναλαμβάνουν κάθε Δευτέρα ώστε να μπορούν να μπουν στις τάξεις τους. Οι μαθητές των λυκείων θα δίνουν βεβαίωση στο σχολείο ότι πράγματι είναι αρνητικοί για να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

Τι θα κάνουν οι γονείς

Συνεπώς γονείς και μαθητές θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής: Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας αν το αποτέλεσμα του τεστ είναι θετικό, πρέπει να δηλωθεί στη σελίδα self-testing.gov.gr. Εκεί θα υπάρχει  μία λίστα με τις δομές υγείας που μπορείτε να επισκεφθείτε προκειμένου να υποβληθείτε σε δεύτερο δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) και να γίνει κλινική εκτίμηση και αξιολόγηση των ευρημάτων. Μέχρι να γίνει αυτό εσείς και οι οικείοι σας πρέπει να παραμείνετε σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Πηγή: Έθνος


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!