Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Ν. Χέλμης: Το ναυάγιο «Χρυσή Αυγή» πρέπει να είναι σημείο αναφοράς

Σαν χθες πριν από 37 χρόνια συνέβη αυτό το τρομερό ναυάγιο στην περιοχή μας, στον Κάβο Ντόρο με το φέρρυ μποτ »Χρυσή Αυγή»,

Εκείνη την ημέρα, όλοι οι μεγαλύτεροι θα θυμούνται ότι επικρατούσαν πάρα πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες. Έκανε από το πρωί πολύ κρύο, χιόνιζε και φύσαγαν πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι.

Δυστυχώς από κάποια ανθρώπινα λάθη επετράπη ο απόπλους του πλοίου από την Ραφήνα προς τα νησιά.Το πλοίο όμως δεν έφθασε ποτέ στον προορισμό του γιατί βούλιαξε στον Κάβο Ντόρο παίρνοντας μαζί του αθώες ψυχές.

Εχθές πρώτα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και κατόπιν στο μνημείο, όπως κάθε χρονιά τελέσθηκε το μνημόσυνο για να θυμόμαστε και να τιμούμε όλους αυτούς που επέβαιναν στο »Χρυσή Αυγή» άλλοι ως πλήρωμα και άλλοι ως επιβάτες αλλά δυστυχώς χάθηκαν τόσο άδικα την αποφράδα εκείνη νύχτα της 23ης Φεβρουαρίου του 1983 μέσα στα φουρτουνιασμένα και παγωμένα κύματα του Κάβο Ντόρο.

Υπήρχαν και κάποιοι πιο τυχεροί που κατάφεραν και βγήκαν
ζωντανοί μέσα απ” αυτήν την κόλαση.Τρεις από αυτούς είναι και συντοπίτες μας.

ΠΕΤΣΑΣ ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ
ΛΑΒΔΑΣ ΣΙΜΟΣ
ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Πραγματικά Παλληκάρια.

Πολύ σωστή η πρόταση του Πάτερ Καλλίνικου που ειπώθηκε στην Εκκλησία, να βρεθούν οι ναυτικοί του ρώσικου πλοίου για να τιμηθούν από τον Δήμο.

Το ναυάγιο αυτό πρέπει να είναι σημείο αναφοράς για να θυμίζει σε όλους τους σημερινούς υπεύθυνους τα ανθρώπινα λάθη της εποχής εκείνης ούτως ώστε να μην επαναλειφθούν και να μην ξαναθρηνήσουμε ποτέ πια άλλα
αθώα θύματα.

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γαυρίου

Νίκος Χέλμης

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!