Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

Ν.Δ.: ανεβαίνουν οι τόνοι εν όψει της εκλογής

05s4ekl1-thumb-large

Στην επίσημη αποδοχή της πρότασης της Vodafone προχώρησαν χθες οι υπηρεσίες της Ν.Δ. ανοίγοντας, και τυπικά, τον δρόμο για τις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου. Η συμβασιοποίηση της συμφωνίας αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ώρες, την ίδια στιγμή που το κόμμα «τρέχει» προκειμένου να διασφαλίσει την επάρκεια σε προσόντα και αριθμό όσων θα χειριστούν τους υπολογιστές χειρός την ημέρα των εκλογών.

Πάντως, η επανεκκίνηση της εκλογικής διαδικασίας πραγματοποιείται σε κλίμα σαφώς πιο επιβαρυμένο από αυτό που κυριαρχούσε μέχρι το φιάσκο του Νοεμβρίου, ενώ παραμένει ανοικτή η συζήτηση για τη στάση της Ν.Δ. έναντι των ζητημάτων που ενδεχομένως εγείρει μια απώλεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Στη Ν.Δ. συγκρούονται δύο σχολές, η μία της μετωπικής αντιπαράθεσης με τον Αλ. Τσίπρα και της ταχείας διεκδίκησης της κυβερνητικής εντολής, η άλλη της σκληρής μεν κριτικής αλλά και της συνεννόησης σε συγκεκριμένους τομείς. Την ίδια ώρα που, χθες, ο Αδ. Γεωργιάδης καλούσε τους συνυποψηφίους του να δεσμευθούν για μη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Απ. Τζιτζικώστας σημείωνε πως «δεν γίνεται η Ν.Δ. να συμπράξει με αυτούς τους ανθρώπους», ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης υπογράμμιζε «η Ν.Δ. δεν θέλει να προκαλέσει πρόβλημα στην κυβερνητική πλειοψηφία επί τούτου, την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ η Ν.Δ. θα την ψηφίσει, το ερώτημα είναι πόσοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα την ψηφίσουν», ενώ ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης σχολίαζε «απαιτείται συνεννόηση, αφού είναι προφανές ότι δεν μπορεί το παιδί (σ.σ. Αλ. Τσίπρας» και διευκρίνιζε: «εγώ δεν μίλησα ποτέ για συναίνεση ή για οικουμενική. Εγώ μίλησα για Εθνική συνεννόηση όπως μίλησε ο Α. Σαμαράς τον Γενάρη του ’15. Δεν πρέπει να διαστρέφονται οι απόψεις μας».

Στο εσωκομματικό μέτωπο, ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης, ο οποίος και αλλάζει άρδην την τακτική του παραχωρώντας σειρά συνεντεύξεων, έβαλλε χθες κατά πάντων σχετικά με την 22α Νοεμβρίου και τις ευθύνες που επιχείρησαν να του αποδώσουν οι συνυποψήφιοί του. Ο κ. Μεϊμαράκης αναζωπύρωσε το μέτωπο προς τον κ. Αντ. Σαμαρά, εκτιμώντας ως αληθή τη διαρροή που είχε γίνει προς ημερήσια εφημερίδα ότι ο πρώην πρωθυπουργός θεωρούσε αναγκαία την παραίτηση Μεϊμαράκη, στοχοποίησε τον Απ. Τζιτζικώστα για τους υπαινιγμούς περί «μεϊμαρακικού» δάκτυλου στην αναβολή της εκλογής, ενώ έστρεψε τα πυρά του και προς τον γραμματέα του κόμματος Ανδ. Παπαμιμίκο και τον Αδ. Γεωργιάδη. Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε (ραδιόφωνο Real) ότι ουδέποτε υπήρξε επίσημη διάψευση από την πλευρά του κ. Σαμαρά σχετικά με το αίτημα παραίτησης, ενώ επικαλέστηκε και τις πληροφορίες για αναφορές στενού συνεργάτη του κ. Σαμαρά, σύμφωνα με τον οποίο ο πρώην πρωθυπουργός θα κληθεί εκ νέου να αναλάβει.

Αντιδράσεις

Η συνέντευξη του κ. Μεϊμαράκη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ο κ. Ανδ. Παπαμιμίκος υπογράμμισε ότι ο ίδιος ουδέποτε αρνήθηκε την υποβολή μήνυσης, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Μεϊμαράκης, και κάλεσε να πρυτανεύσουν η λογική και η ψυχραιμία. «Προς άρση κάθε παρεξηγήσεως, ουδέποτε διεφώνησα στην κατάθεση μηνύσεως κατά της infosolutions» ήταν και η, μέσω Διαδικτύου, απάντηση του κ. Αδ. Γεωργιάδη. Εν μέσω αυτών, δημοσκόπηση (evoice, Eλ. Τύπος) έφερε πρώτο τον κ. Απ. Τζιτζικώστα, την ώρα που στο γαλάζιο παρασκήνιο ακούγεται κάθε πιθανό και απίθανο σενάριο. «Οι δημοσκοπήσεις τον τελευταίο καιρό δεν είναι πολύ αξιόπιστες, πόσω μάλλον όταν γίνονται από εταιρείες που δεν είναι πολύ γνωστές» σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης (90,2).

Πηγή: Καθημερινή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!