Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Ν. Συρμαλένιος: Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε και στηρίζει την δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση

συρμα_0

Τα σοβαρά ζητήματα λειτουργίας της ΑΕΝ Σύρου αναδεικνύει με αναφορά του στο Κοινοβούλιο ο Νίκος Συρμαλένιος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων. Οι επιστολές τόσο του Αναπληρωτή Διευθυντή της Σχολής, κου Δούναβη, όσο και του Συλλόγου των Σπουδαστών είναι χαρακτηριστικές και αναδεικνύουν την απαξίωση των δημόσιων ναυτικών ακαδημιών, από πλευράς έμψυχου δυναμικού, υλικοτεχνικών υποδομών και κτιριακών εγκαταστάσεων. Εκθέτουν σε αυτές αναλυτικά τα σοβαρά προβλήματα της ΑΕΝ Σύρου, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της.

Λίγους μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ και οι σχολές εμφανίζουν εικόνα διάλυσης, αφού η κρατική μέριμνα αλλά και η προσπάθεια της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, να αναβαθμίσουν ουσιαστικά την δημόσια ναυτική εκπαίδευση, φαίνεται να σκοντάφτει στην πολιτική βούληση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΝΑΝΠ,  να απαξιώσει τις ακαδημίες της χώρας και να ανοίξει το δρόμο για την ιδιωτική ναυτική εκπαίδευση.

Η ΑΕΝ της Σύρου είναι μια ιστορική σχολή, εξαιρετικά σημαντική για την ιστορία αλλά και το μέλλον των Κυκλάδων, και μέλημα όλων μας πρέπει να είναι η στήριξη της ώστε να παράγει υψηλού επιπέδου αποφοίτους, οι οποίοι είναι περιζήτητοι σε όλο τον κόσμο.

Στεκόμαστε δίπλα στους σπουδαστές, στο εκπαιδευτικό προσωπικό, στους υπαλλήλους του ΥΝΑΝΠ και στους φορείς που πραγματικά ενδιαφέρονται για την περαιτέρω αναβάθμιση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης.

 

Ακολουθούν οι επιστολές και η αναφορά του Νίκου Συρμαλένιου

22-11-2019 ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΕΝ ΣΥΡΟΥ ΑΕΝΣΥΡ (4) Αναφορά προς Υπουργό Ναυτιλίας (22-11-2019)

ΑΕΝΣΥΡ (4)

22-11-2019 ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΕΝ ΣΥΡΟΥ

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!