Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Ν. Συρμαλένιος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τις αποφάσεις της λαϊκής συνέλευσης Τήνου σχετικά με τον χαρακτήρα του ΠΙΙΕΤ

Λιμάνι_της_Τήνου

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Τήνου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2/11 με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής η λαϊκή συνέλευση, με θέμα τις επιπτώσεις από τις διατάξεις του ν. 4301/2014. Στη συνέλευση τοποθετήθηκε ο Νίκος Συρμαλένιος, στηλιτεύοντας τους απόντες βουλευτές Κυκλάδων της συγκυβέρνησης που, αφού συνωμοσιολόγησαν στις πλάτες του τηνιακού λαού, τώρα κρύβονται και δεν τολμούν ενώπιος-ενωπίω να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Αρχικά, ο Νίκος Συρμαλένιος καταδίκασε με δριμύτητα τις διαδικασίες ψήφισης που έγιναν χωρίς καμιά ενημέρωση του Δήμου και των φορέων της Τήνου, ενώ καταδίκασε επίσης τις αντίστοιχες διαδικασίες της βουλής, που με τη μορφή πληθώρας  τροπολογιών σε κάθε νομοσχέδιο, περνούν θέματα κατά παράβαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, χωρίς ακρόαση φορέων και κατά συνέπεια χωρίς γνώση και δυνατότητα επεξεργασίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Στη συνέχεια εξήγησε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ψήφιση του νόμου 4301/14 και τα άρθρα που αφορούν το ΠΙΙΕΤ και επεσήμανε ότι «καταψηφίσαμε το άρθρο 50 που θεσμοθετεί τη συμμετοχή του Μητροπολίτη ως προέδρου της σχετικής επιτροπής με το διορισμό του διευθυντή της Σχολής Μαρμαρογλυπτικής του Πανόρμου και ψηφίσαμε παρών στο επίμαχο άρθρο 51, λόγω της αντιφατικότητας θετικών και αρνητικών διατάξεων ενταγμένων στο ίδιο άρθρο, αποτελούμενο από επτά παραγράφους, εκ των οποίων μόνο η παράγραφο 6 αφορά το ΠΙΙΕΤ χωρίς ούτε καν να ονοματίζεται», ενώ έκανε αυτοκριτική για την υπερψήφιση του άρθρου 26, που δίνει, σε περίπτωση ισοψηφίας, διπλή ψήφο στον πρόεδρο του ΠΙΙΕΤ, εξισώνοντάς το όμως με τη λειτουργία όλων των λοιπών ΝΠΔΔ. Συμπλήρωσε δε, ότι το πραγματικό περιεχόμενο των εν λόγω διατάξεων, αποκαλύπτεται με την από 10/10/2014 επιστολή του αρχιγραμματέα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου προς τον Μητροπολίτη και τα μέλη του ΔΣ του ΠΙΙΕΤ. Τόνισε δε με έμφαση, ότι όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε συνταγματική κατοχύρωση του χωρισμού της Εκκλησίας από το Κράτος, έτσι ώστε να μην εκκλησιαστικοποιούνται τα Νομικά Πρόσωπα με πολιτική οντότητα και να μην πολιτικοποιούνται τα εκκλησιαστικά ιδρύματα.

Τέλος, δήλωσε ότι θα στηρίξει την απόφαση της λαϊκής συνέλευσης για ανυποχώρητο αγώνα επαναφοράς του ΠΙΙΕΤ στο προηγούμενο καθεστώς ελέγχου του από το κράτος και τους λαϊκούς εκπροσώπους του τηνιακού λαού και όχι από την εκκλησία. Διαφώνησε φυσικά με το Ψήφισμα της συνέλευσης, στο σημείο της ισοπεδωτικής καταδίκης και των τριών βουλευτών των Κυκλάδων, διότι εξισώνει τους πρωτεργάτες και εμπνευστές των τροπολογιών ερήμην του τηνιακού λαού, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που κράτησαν την προαναφερόμενη αναλυτικά στάση.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!