Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Ν. Συρμαλένιος: «Οι επαγγελματίες του τουρισμού Πάρου και Αντιπάρου ζητάνε δικαίωση»

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε στη Βουλή αναφορά την επιστολή του Συλλόγου «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων – Διαμερισμάτων και Βιλλών Πάρου – Αντιπάρου, με θέμα τη δικαίωση των επαγγελματιών του τουρισμού των δύο νησιών από τις συνέπειες της ξαφνικής και χωρίς προειδοποίηση εφαρμογής έκτακτων μέτρων λόγω κρουσμάτων, η οποία μετέτρεψε την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου σε νεκρή τουριστική ζώνη. Επίσης στο έγγραφο αναφέρεται η δυσφήμιση που υπέστησαν παγκοσμίως τα δύο νησιά και προτείνονται μέτρα προκειμένου να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις μέχρι την επόμενη τουριστική περίοδο.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή, η ξαφνική και χωρίς καμία προειδοποίηση εφαρμογή των έκτακτων μέτρων  ότι τα νησιά μας έχουν θέμα κρουσμάτων ανέτρεψε το δεδομένη περίοδο Δεκαπενταύγουστο  σε νεκρή τουριστική ζώνη. Οι προγραμματισμένες αφίξεις και κρατήσεις καταλυμάτων του 15ήμερου Αυγούστου και Σεπτεμβρίου ακυρώθηκαν αστραπιαία και συνεχίζονται  καθημερινά. Φυσικά το πρόγραμμα «τουρισμός για όλους» καθώς και  τα  άλλα προγράμματα  κοινωνικού  τουρισμού  πάγωσαν. Η καλοκαιρινή περίοδος δυστυχώς σταμάτησε

 με ανεπανόρθωτες οικονομικές ζημίες. Ουσιαστικά ο κλάδος είχε έσοδα από 25/7 έως 15/8  με μικρές πληρότητας  και   χαμηλές   τιμές  και μηδαμινής ζήτησης. Αδύνατον να καταστεί  οικονομικά  βιώσιμη  κατάσταση  για  όλα   τα  τουριστικά   καταλύματά   των   δυο   νησιών    αλλά   και  για  τους   άλλους επιχειρηματίες της αλυσίδας του τουρισμού  ( εστίασης, καταστηματάρχες, προμηθευτές, τροφοδοσίες κλπ).

Οι επαγγελματίες του τουρισμού προτείνουν:

  • Θετική προβολή και διαφημιστική καμπάνια υπέρ των τουριστικών προορισμών Πάρου και Αντιπάρου από το Υπ.Τουρισμού.
  • Ενίσχυση των δομών Ασφάλειας και Υγείας στα νησιά μας.
  • Ειδική  έκτακτη επιδότηση των πληττόμενων επιχειρήσεων και των επιχειρηματιών που είναι αυτοαπασχολούμενοι.
  • Επιδότηση των ασφαλιστικών και εργοδοτικών εισφορών κατά 50%.
  • Απαλλαγή ΕΝΦΙΑ, δημοτικών τελών και ΤΑΠ όλων των ακινήτων τουριστικών καταλυμάτων ανεξαρτήτως ιδιοκτησιακού καθεστώτος
  • Μείωση του ΦΠΑ για τη διαμονή στο 6%
  • Κατάργηση του Φόρου διαμονής (0,50€ /διανυκτέρευση/δωμάτιο)
  • Μείωση του φορολογικού συντελεστή για τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα
  • Δημιουργία πλαισίου για την μακροχρόνια αποπληρωμή των υφιστάμενων ή αναστολή αποπληρωμής δανείων.
  • Εντατικός έλεγχος των ακινήτων που λειτουργούν σαν τουριστικά καταλύματα ενώ δεν είναι και λειτουργούν χωρίς αντίστοιχους υγειονομικούς όρους.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!