Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Να παραιτηθούν άμεσα οι φερόμενοι ως «αιρετοί» σε ΠΥΣΔΕ Κυκλάδων και ΑΠΥΣΔΕ Νοτίου Αιγαίου

Δεν έχουν καμία νομιμοποίηση από τον κλάδο να τον εκπροσωπούν!

Το Υπουργείο Παιδείας παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις και αντιρρήσεις της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ, προχώρησε στην διενέργεια των εκλογών-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου 2020 για την εκλογή των αιρετών του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Η θέση μας, συντασσόμενη με τις θέσεις της ΟΛΜΕ, εκφράστηκε με σαφήνεια αναφέροντας ότι, σε συνθήκες πανδημίας, χωρίς δυνατότητα ζωντανών συλλογικών διαδικασιών που σε κάθε εκλογική διαδικασία αποτελούν προϋπόθεση, η μόνη λύση ήταν η αναβολή των εκλογών, η παράταση της θητείας των σημερινών αιρετών, και η διεξαγωγή τους σε χρονικό σημείο που θα το επέτρεπαν οι συνθήκες, με δια ζώσης διαδικασία και κάλπες.

Το συντριπτικό αποτέλεσμα των «εκλογών» της 7ης Νοεμβρίου, όπου τα ποσοστά συμμετοχής των εκπαιδευτικών σ αυτές ήταν μονοψήφιο νούμερο, έδειξαν με καθαρό τρόπο την πλήρη αποδοκιμασία της επιλογής αυτής του Υπουργείου από τον κλάδο. Θεωρούμε ξεκάθαρα ότι αυτές οι «εκλογές» δεν παράγουν κανένα νόμιμο αποτέλεσμα. Η κ. Υπουργός αντίθετα συνεχίζοντας την ίδια πρωτοφανή αντιδημοκρατική πρακτική, ανακήρυξε πρόσφατα αιρετούς με ελάχιστες ψήφους, σε όλα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ).

Συγκεκριμένα στις Κυκλάδες είναι τουλάχιστον «γραφικό» και αθέμιτο να αποδέχονται την τοποθέτησή τους στα Υπηρεσιακά συμβούλια συνάδελφοι που έχουν εκλεγεί από ένα ποσοστό της τάξη του 11% των συναδέλφων, έχοντας λάβει 80, 20, ακόμα και 8 σταυρούς από τους 1500 συναδέλφους που υπηρετούν στις Κυκλάδες. Τέτοιες κινήσεις αποδεικνύουν έναν ξεκάθαρο «παραγοντισμό», αγνοούν τις προθέσεις και τη βούληση του κλάδου και οι συνάδελφοι που επιλέγουν τον διορισμό τους θέτουν εαυτούς  ουσιαστικά εκτός ομοσπονδίας και εκτός σωματείων!

Για άλλη μια φορά ο κλάδος ενωμένος θα απαντήσει στον κυβερνητικό αυταρχισμό.

  1. Καλούμε να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους (έστω και τώρα) στην Δ.Δ.Ε. Κυκλάδων,όλες και όλοι οι συνάδελφοι, οι οποίοι εμφανίζονται ως «εκλεγμένοι» από τις εκλογές-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου και έχουν οριστεί ως αιρετοί εκπρόσωποι στο ΠΥΣΔΕ Κυκλάδων (τακτικοί και αναπληρωματικοί)
  2. Κανένας συνάδελφος να μην αποδεχθεί τον ορισμό του είτε ως αιρετός, είτε ως διορισμένο μέλος σε ένα όργανο που δεν εκπροσωπεί νόμιμα τον κλάδο των εκπαιδευτικών.
  3. Ζητάμε την παράταση της θητείας των αιρετών, όπως έγινε σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, μέχρι να εκλείψουν οι κίνδυνοι από την πανδημία, και να πραγματοποιηθούν εκλογές δια ζώσηςόταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος

 

 

Δημήτρης Παπαδημητρίου

Η Γενική Γραμματέας

 

 

Σοφία Κουτίδου

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!