Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Να συζητηθεί το θέμα επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ζητά η Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου

e5e61d710b9a337a66c4ac95ec33c5d0

Θέμα επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ζητά να συζητηθεί στο ερχόμενο Συμβούλιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η παράταξη του Μανώλη Γλυνού «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου», με σκοπό να υιοθετηθεί απο την κυβέρνηση ένα δίκαιο αίτημα των νησιωτών που θα έχει θετικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη στις τοπικές οικονομίες.

Στην πρόταση επισυνάφθηκε και προσχέδιο ψηφίσματος, εισηγητής του οποίου θα είναι ο ο Παναγιώτης Κουνάκης, ενώ το θέμα έχει ως εξής: 

Ψήφισμα για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η περιφέρειά μας έχει υποστεί την τελευταία τετραετία μεγάλο πλήγμα στην οικονομία της. Το μεταφορικό ισοδύναμο, είναι αναγκαίο, δεν είναι όμως αρκετό για να καλύψει αυτό το κενό. Οι ελλείψεις σε δομές υγείας, παιδείας και το υψηλό κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων και μετακίνησης κατοίκων και επισκεπτών έχουν μειώσει δραματικά την οικονομική ευχέρεια των νησιωτών. Προβλήματα όπως το προσφυγικό και η κατάρρευση ενός κολοσσού της τουριστικής βιομηχανίας, της ThomasCook, επηρεάζουν πολύπλευρα όλους τους τομείς της οικονομίας.

Οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. ήταν ένα μέτρο ανακούφισης για τα νησιά μας το οποίο πρέπει να επανέλθει. Η νέα κυβέρνησηπαρουσιάζει μεγάλη δυναμική.Απολαμβάνει μεγάλη στήριξη από την κοινωνία η οποία ανέδειξε 4 βουλευτές στα Δωδεκάνησα και 3 βουλευτές στις Κυκλάδες. Η σύμπλευσή της με την περιφερειακή αρχή, με πολλά μέλη της μειοψηφίας και αρκετούς Δήμους,επιβάλει την εξετάση του δίκαιου αιτήματος της επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Η έξοδος από τα μνημόνια και η επιστροφή στην κανονικότητα δικαιολογεί αν μη τι άλλο την επιστροφή αυτού του μέτρου της νησιωτικότητας. Η πρότασή μας είναι: αντιπροσωπεία από το Περιφερειακό Συμβούλιο με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη με εκπροσώπους από όλες τις παρατάξεις, τον πρόεδρο της ΠΕΔ, τους προέδρους των επιμελητηρίων και όλους τους βουλευτές της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να υπογράψει αίτημα επαναφοράςτων μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ το οποίο οι βουλευτές μας θα προωθήσουν στη Βουλή. Στη δίκαιη αυτή διεκδίκηση κανείς μας δεν περισσεύει, η παράταξή μας δεσμεύεται να ακολουθήσει και να στηρίξει όλες τις ενέργειες που θα αποφασίσει η αντιπροσωπεία.

 Πηγή: https://www.rodiaki.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!