Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Νάξος – ΓΕΛ Τραγαίας: Κατέκτησε το 3ο βραβείο για το 2020 στο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του ΣΕΝ/JA Greece

«Η σημερινή συνάντηση στέλνει ένα μήνυμα, ότι και στις πιο αντίξοες συνθήκες, οι οποίες δοκιμάζουν τα όρια της κοινωνικής ζωής και της ανθρώπινης ψυχής οι αξίες του ΣΕΝ/JA Greece μπορούν να υπερισχύσουν» .. Είναι η δήλωση που κάνει η Υφυπουργός Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη, ανακοινώνοντας ότι το 3ο βραβείο επιχειρηματικότητας δίνεται στην εφαρμογή Elephant που δημιούργησαν από κοινού οι μαθητές της Α & Β Λυκείου Τραγαίας και Φιλοθέης…  Και όπως διαβάζουμε στην σχετική ανάρτηση της σελίδας Politisonline.gr»  Το 3ο Βραβείο απονεμήθηκε από την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη, στην εικονική επιχείρηση ΕLEPHANT , Η ιδιαιτερότητα της «εταιρείας» είναι η σύμπραξη δύο σχολείων, του ΓΕΛ Φιλοθέης με το ΓΕΛ Τραγαίας Νάξου. Οι μαθητές από την Νάξο δεν κατόρθωσαν να βρίσκονται παρόντες στη σύνδεση λόγω των δυσκολιών σύνδεσης με το μικρό χωριό του νησιού. Εισέπραξαν παρά ταύτα τα συγχαρητήρια όλων. Η Υφυπουργός τόνισε την υπεροχή του διαγωνισμού, συγχαίροντας την ομάδα του ΣΕΝ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του αγαπημένου αυτού θεσμού, όπως τον χαρακτήρισε. «

Η σημερινή συνάντηση στέλνει ένα μήνυμα, ότι και στις πιο αντίξοες συνθήκες, οι οποίες δοκιμάζουν τα όρια της κοινωνικής ζωής και της ανθρώπινης ψυχής οι αξίες του ΣΕΝ/JA Greece μπορούν να υπερισχύσουν». «Αυτό το σχολείο του μέλλοντος» θέλουμε να φτιάξουμε, με τις αξίες της καινοτομίας, της ευρηματικότητας και της αριστείας τις οποίες το ΣΕΝ προωθεί.» επεσήμανε η Σοφία Ζαχαράκη.  Οι μαθητές του ΓΕΛ Φιλοθέης δήλωσαν την ευγνωμοσύνη τους για τις προσπάθειες των καθηγητών τους αλλά και του ΣΕΝ, ενώ ο καθηγητής τους είπε πως όλα τα μπράβο πρέπει να αποδίδονται στα παιδιά. Μετέφερε και ο ίδιος τις ευχαριστίες του στο Σωματείο, ιδίως για τη συνεχή υποστήριξή τους η οποία δεν είχε ωράριο… 

Οπως είχαμε σημειώσει και παλαιότερα, η εφαρμογή «Elephant» απευθύνεται σε άτομα που πάσχουν από άνοια ή Αλτσχάιμερ αλλά και στις οικογένειές τους και τους φροντιστές τους. Σε κάθε χρήστη εμφανίζονται διαδοχικά 20 ζεύγη φωτογραφιών προσώπων. Ο ένας είναι γνωστός (συγγενικό πρόσωπο ή φίλος) του ασθενούς και ο άλλος άγνωστος. Ο ασθενής καλείται να επιλέξει το πρόσωπο που γνωρίζει και στο τέλος η εφαρμογή εμφανίζει το ποσοστό επιτυχίας. Επαναλαμβάνοντας το τεστ ανά τρίμηνο ή εξάμηνο μπορεί να διαπιστωθεί η πιθανή βελτίωση στην μνήμη του.  

Η εφαρμογή των μαθητών τόσο της Τραγαίας Νάξου όσο και του ΓΕΛ Φιλοθέης (σ.σ. επικεφαλής ο εκπαιδευτικός Πέτρος Ματζάκος με καταγωγή από τη Νάξο), όχι μόνο κρίθηκε με την παρουσίαση του σχετικού φακέλου, αλλά έκανε και την υπέρβαση και μπήκε στις 10 καλύτερες «ομάδες» του Πανελλήνιου διαγωνισμού Εικονικής Επιχείρησης με τον τελικό να έχει οριστεί την 8η Μαϊου όπου μέσω τηλεδιάσκεψης οι μαθητές θα αναλάβουν να παρουσιάσουν πλέον την δουλειά τους… Οπως και εγένετο αλλά με τους μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας σε ρόλο … παρατηρητή λόγω του Κορωνοϊού. α παιδιά της Νάξου είχαν αναλάβει το τομέα της έρευνας και ανάπτυξης και τα παιδιά της Φιλοθέης αυτούς του Marketing και του προϋπολογισμού… 

Ο τελικός, οι αντίπαλοι και ο νικητής

και στον τελικό της 8ης Μαίου βρέθηκαν (με αλφαβητική σειρά):  ECOWAVE -Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης,  ELEPHANT -ΓΕΛ Φιλοθέης & ΓΕΛ Τραγαίας Νάξου,  FeyeREi – ΕΠΑΛ Μυκόνου,  GRID – Κολλέγιο Ανατόλια,  jewelQRy- Εκπαιδευτήρια Καντά,  KINESIS- Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας,  Linkteen – Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα,  MEDINOW- Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού, STUSHION- PIERCE και V Project – Σχολή Μωραΐτη.  ποια ήταν η πρόταση της Μυκόνου; Το FeyeREi, δηλαδή ένα σύστημα αυτόνομο πυρανίχνευσης και με αφορμή τις περσινές πυρκαγιές στην Ελλάδα που κόστισαν τη ζωή σε +100 συνανθρώπους μας.. Και όπως διαβάζουμε » είναι ένας Μικροϋπολογιστής (raspberry pi 3+) εφοδιασμένος με κάμερα και σύνδεση στο διαδίκτυο, λαμβάνει περιοδικά εικόνες, τις αναλύει προγραμματιστικά και σε περίπτωση διαπίστωσης πυρκαγιάς ενημερώνει αποστέλλοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το σύστημα αναρτάται σε αετό και ίπταται, εκμεταλλευόμενο τον άνεμο τις ημέρες αυξημένου κινδύνου, ώστε να καλύπτει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος πεδίου».

Ποιος κέρδισε; 

Καλύτερη εικονική επιχείρηση για  το 2020 αναδείχθηκε η ΕCO–WAVE. η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 31ο Ευρωπαϊκό Τελικό Διαγωνισμό του JA Europe. Οι μαθητές του Αριστοτέλειου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης εντυπωσίασαν την κριτική επιτροπή, έπειτα από μια ιδιαιτέρως δύσκολη ψηφοφορία λόγω του ανεβασμένου πήχη, καθώς και την ίδια την Πρόεδρο της Δημοκρατίας που τους απένειμε το διαδικτυακό βραβείο.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δήλωσε συγκινημένη από τις προσπάθειες και των 10 ομάδων, τονίζοντας ότι αυτά τα παιδιά αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον. Εξαίροντας την προσπάθεια των εκπαιδευτικών, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε «Πίσω από κάθε σημαντικό επίτευγμα της εκπαιδευτικής κοινότητας, υπάρχουν οι καθηγητές που σταθμίζουν και λαμβάνουν τις αποφάσεις».

Μιλώντας για το προϊόν της εικονικής επιχείρησης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στάθηκε στο γεγονός ότι συμβάλλει τόσο στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας ως υγειονομικό υλικό όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος λόγω της βιοδιασπώμενης φύσης του. 

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στη σημασία ενός πλαισίου υγιούς επιχειρηματικότητας στο οποίο συμβάλλουν όλες οι ιδέες που παρουσιάστηκαν, ενώ δεν παρέλειψε να αποδώσει συγχαρητήρια και στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την ένταξη της επιχειρηματικότητας στο νέο πρόγραμμα σπουδών.

Από πλευράς της, η υπεύθυνη καθηγήτρια του Αριστοτέλειου Κολλεγίου έκανε λόγο για ηθική ικανοποίηση των μαθητών, και για τα χρήσιμα εφόδια που αποκτούν μέσω του προγράμματος του Σωματείου και με τα οποία χτίζουν το μέλλον τους.

Νάξος – Ορφανός: Μόνο περιφάνεια 

Εκ μέρους του Δήμου Νάξου, ο Ηλίας Ορφανός από τη θέση του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα προχωρήσει σε ανάρτηση στα social media και θα αναφέρει: «Θα Θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους Μαθητές, Διευθυντές, εκπαιδευτικούς , υποστηρικτικοί γονείς και ενθαρυντικές κοινότητες των σχολείων που συμετείχαν σ’αυτόν τον ψηφιακό διαγωνισμό της μαθητικής επιχειρηματικότητας ELEPHANT (έξυπνες ιδέες) ,κάτω απο αντίξοες και πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας,κατακτώντας το Γ” βραβείο με την σύμπραξη δύο σχολείων ….του Γενικού Λυκείου Τραγαίας και του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης
Εύχομαστε από καρδιάς πάντα χρήσιμοι και δημιουργικοί… Κουράγιο και άπειρη υπομονή στις δυσκολίες και απογοητεύσεις που νοιώθετε.. Και να εκπληρώσετε τα όνειρα και τις επιθυμίες σας στο έπακρο !!!

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα Politisonline.gr 

Πηγή: https://www.naxospress.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!