Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Νέα διαδραστικά δωρεάν webinar και δράσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας των Κυκλάδων

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα, Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, το Επιμελητήριο Κυκλάδων στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης των Κυκλάδων που συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στην αρχή της Συνέντευξης Τύπου έγινε μια σύντομη παρουσίαση του τρόπου που το Επιμελητήριο Κυκλάδων λειτούργησε με ετοιμότητα κατά το πρώτο διάστημα των μέτρων επιβολής για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου. Έτσι εφαρμόστηκε η εργασία εξ αποστάσεως και εκ περιτροπής, αξιοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία που διαθέτει το Επιμελητήριο για την κάλυψη των αναγκών των μελών του και τη διεκπεραίωση όλων των υποθέσεων χωρίς διακοπή.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Ρούσσος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για τις πρωτοβουλίες και δράσεις που έχει αναλάβει το Επιμελητήριο Κυκλάδων από την αρχή της κρίσιμης για την επιχειρηματικότητα περιόδου που διανύουμε εξαιτίας της πανδημίας του κορωναϊού. Πιο συγκεκριμένα, το Επιμελητήριο Κυκλάδων αξιοποιώντας πολλαπλά κανάλια επικοινωνίας, προέβη σε παρεμβάσεις και προτάσεις προς την κυβέρνηση με σκοπό να αναδείξει τις ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις των νησιών για να συμπεριληφθούν στα μέτρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τις οποίες και παρουσίασε στα ΜΜΕ.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκε το αναλυτικό πρόγραμμα και η θεματολογία των νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων-webinar που διοργανώνει το Επιμελητήριο Κυκλάδων και παρέχονται δωρεάν σε όλους, διαδικτυακά μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας webex, του μεγαλύτερου συστήματος τηλεδιάσκεψης που λειτουργεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Τα προγράμματα αυτά σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με επίσημους και αναγνωρισμένους φορείς, όπως είναι το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Eπιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και η TÜV HELLAS και με εξειδικευμένους εισηγητές, οι οποίοι διαθέτουν υψηλή εκπαίδευση αλλά και μεγάλη εμπειρία στην πρακτική εφαρμογή των όσων θα παρουσιάσουν.

Η θεματολογία τους στοχεύει να αναδείξει τις νέες τουριστικές συνήθειες και ανάγκες και καλύπτει τους σημαντικότερους τομείς που απασχολούν στην παρούσα περίοδο τις επιχειρήσεις των Κυκλάδων, όπως είναι η μαζική εστίαση, οι χώροι φιλοξενίας (ξενοδοχεία, καταλύματα) και τουριστικές εγκαταστάσεις, αλλά και τομείς που οι νέες συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξή τους, όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο. Μέσα από τις παρουσιάσεις των εισηγητών θα παρουσιαστούν οι νέες συνθήκες που διαμορφώνουν τον χάρτη της επιχειρηματικότητας στις Κυκλάδες και θα αναλυθούν στην πράξη όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου έγινε σύντομη αναφορά στο πρόγραμμα «Δημιουργία Cluster για τα κυκλαδικά προϊόντα του τομέα της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας» που υλοποιεί πιλοτικά η Εταιρεία Ανάπτυξης & Προόδου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και αφορά τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού δικτύου επιχειρήσεων (business cluster) στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν τοπικές επιχειρήσεις και παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με στόχο την αποτελεσματικότερη προβολή και προώθηση των προϊόντων τους καθώς και την είσοδό τους σε νέες αγορές.

Με αφορμή τις ερωτήσεις που ακολούθησαν, δόθηκαν επιπλέον διευκρινίσεις και πληροφορίες για τη σημασία της σωστής, έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης για τη λήψη αποφάσεων των επιχειρήσεων, αναλύθηκαν θέματα που αφορούν το σύνολο των μέτρων που έχουν παρθεί έως τώρα από την Κυβέρνηση για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, όπως οι συντελεστές ΦΠΑ, το εργασιακό καθεστώς, η υποστήριξη της επαναλειτουργίας της κρουαζιέρας, και αναπτύχθηκε ένας γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος για τις ανάγκες της επόμενης ημέρας.

Στον σύνδεσμο https://drive.google.com/drive/folders/1TB5HYHgBTYW0pU9xn42lrsF3f3qyfErU μπορείτε να βρείτε όλο το υλικό που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου καθώς και επικοινωνιακό υλικό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!