Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Νέα ενημέρωση από την Επιτροπή Αντιμετώπισης Κρίσης Δήμου Άνδρου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 3η συνεδρίαση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Κρίσης του Δήμου Άνδρου.
Η Επιτροπή διαβεβαιώνει όλους τους κατοίκους ότι εξακολουθεί να μην υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί.
Επιπλέον ενημερώνουμε ότι:
· Ο Δήμος Άνδρου συντάσσεται πλήρως με τις θέσεις του Καθηγητή Λοιμοξιολογίας και εκπροσώπου τύπου του Υπουργείου Υγείας κ.κ. Σωτηρίου Τσιόρδα και συστήνει σε όλους την αποφυγή μετακινήσεων προς τις νησιωτικές περιοχές της χώρας.
· Οι υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Άνδρου αναλαμβάνουν την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης. Δημιουργείται τηλεφωνικό κέντρο υποστήριξης και εμψύχωσης (τηλ.: 2282022021 & 2282360216) στο οποίο μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες του νησιού μας καθημερινά 09:00 – 21:00.
· Έχουν ξεκινήσει απολυμάνσεις δημοσίων χώρων του νησιού. Για αύριο Πέμπτη έχει προγραμματιστεί να γίνει απολύμανση στα στις Αποβάθρες των επιβατών στο λιμάνι και στα Σφαγεία του Γαυρίου καθώς και στην παιδική Χαρά και την Πλατεία του Μπατσίου
Τονίζουμε πάλι ότι:
· Αποφεύγουμε κάθε μορφή συναθροίσεων και εκδηλώσεων. Σταματάμε τα χοιρασφάγια, τις βεγγέρες, τις κοινωνικές εκδηλώσεις.
· Βγαίνουμε από το σπίτι μόνο για τα απολύτως απαραίτητα (τρόφιμα, φάρμακα).
· Δεν επισκεπτόμαστε τραπεζικά καταστήματα, αν δεν υπάρχει απόλυτα σημαντικός λόγος. Εξυπηρετούμαστε από τα ΑΤΜ και το διαδίκτυο.
· Δεν προσερχόμαστε στους ναούς, για την τέλεση των θρησκευτικών μας καθηκόντων.
· Αποφεύγουμε την τέλεση γάμων και βαπτίσεων. Σε περίπτωση υποχρεωτικής ανάγκης παρίστανται μόνο οι απολύτως απαραίτητοι για τη διεξαγωγή του μυστηρίου.
· Δεν πηγαίνουμε σε εξόδιες ακολουθίες.
· Δεν χρησιμοποιούμε αθλητικές εγκαταστάσεις και παιδικές χαρές.
Να θυμόμαστε πάντα ότι το νησί έχει περιορισμένες υποδομές υγείας και δεν μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά σε πολλά έκτακτα περιστατικά ταυτόχρονα.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!