Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, 2020

Νέα ενημέρωση από την Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης κορωνοϊού Δήμου Άνδρου

Αγαπητοί Ανδριώτες και Ανδριώτισες,

Μετά από λίγες ημέρες ανάπαυλας για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα, η Επιτροπή συνεχίζει πλέον κανονικά το έργο της με συνεχείς συνεδριάσεις.
Η Επιτροπή διαβεβαιώνει όλους τους κατοίκους ότι εξακολουθεί να μην υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί και επισημαίνει τα ακόλουθα.

1 )Τις ημέρες που μεσολάβησαν ολοκληρώθηκαν έργα ενίσχυσης του Κ.Υ και εξοπλισμού του προσωπικού.

2) Είναι σημαντικό να τονίσουμε, καθώς αναμένεται η έναρξη της τουριστικής περιόδου και σταδιακή χαλάρωση των μέτρων , ότι θα πρέπει να εξακολουθεί το νησί να παραμείνει χωρίς κανένα κρούσμα. Προς το σκοπό αυτό καλούμε τους εκπροσώπους των τουριστικών καταλυμάτων και καφεστίασης για συντονισμό δράσεων.

3) Αν και με πολύ καθυστέρηση και ύστερα από πολλές διαμαρτυρίες, Χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας να κηρύξει άγονη τη γραμμή και να επιδοτηθεί εν μέρη. Θεωρούμε το μέτρο προς την σωστή κατεύθυνση αλλά χρειάζονται βελτιώσεις.
• Επαναλαμβάνουμε Σταθερά ότι σε όλες τις περιπτώσεις πολίτων οι οποίοι έχουν μεταβεί πρόσφατα ακτοπλοϊκώς στην Άνδρο, από περιοχές στις οποίες έχουν εκδηλωθεί κρούσματα Convid-19 (π.χ Αθηνά) θεωρούνται άτομα με έκθεση μετρίου κίνδυνου για την τοπική κοινωνία του νησιού. Τα άτομα αυτά είναι απολύτως αναγκαίο να αυτοπεριοριστούν, για την προστασία των συγγενών τους και της τοπικής κοινωνίας.
• Σε περίπτωση δε, οποιουδήποτε συμπτώματος εντός 14ημερων από την άφιξή τους, υποχρεωτικά γίνεται άμεση απομόνωση και επικοινωνία με το ΚΥ Άνδρου στο 2282360000.
Υπενθυμίζουμε σταθερά τις οδηγίες του Υ.Υ. και του ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/)
 Μένουμε Σπίτι.
 Αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας σα να είμαστε εμείς οι ασθενείς και δε θέλουμε να μεταδώσουμε τον ιό.
 Δεν κάνουμε επισκέψεις σε φίλους, συγγενείς, γείτονες.
 Κάνουμε τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις (super market, take away, φαρμακείο).
 Οι ευπαθείς ομάδες να μη μετακινούνται και για τα είδη πρώτης ανάγκης και φαρμάκων να καλούν στα τηλέφωνα του Δήμου 22823 60216, 22820 22021 ώρες 09:00 – 21:00.
 Για τυχόν περιστατικά υγείας δεν προσερχόμαστε στο Κ.Υ. αλλά συμβουλευόμαστε τον προσωπικό μας ιατρό.
 Σε περίπτωση επιδείνωσης συμπτωμάτων ή αν ανήκετε σε ευπαθείς ομάδες καλείτε στο Κ.Υ. στο τηλ.: 2282023203
Να θυμόμαστε πάντα ότι το νησί έχει περιορισμένες υποδομές υγείας και δεν μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά σε πολλά έκτακτα περιστατικά ταυτόχρονα.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ
ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ

Ο Πρόεδρος
Διαπούλης Αριστοτέλης
Τα μέλη
Λοτσάρης Δημήτρης
Λάσκαρης Δημήτρης
Σουσούδης Θεοδόσης
Καπάκης Ιωάννης

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!