Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Νέα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης για εργαζόμενους – Σε ποιους απευθύνονται – Ποια είναι τα οφέλη & η επιδότηση

programma-katartisis

Στην υλοποίηση επιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης που αποσκοπούν στην απόκτηση νέων καινοτομικών δεξιοτήτων από το ανθρώπινο δυναμικό των ιδιωτικών επιχειρήσεων, αναφέρεται το Έργο «Κατάρτιση εργαζομένων στην Καινοτομία & την Επιχειρηματικότητα».

Απευθύνεται σε 4.200 στελέχη και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, όλων των κλάδων της οικονομίας – προβλέπεται η υλοποίηση 170 περίπου προγραμμάτων κατάρτισης και στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Η διάρκεια των προγραμμάτων αγγίζει τις 80 ώρες. Πιο συγκεκριμένα, θα έχει 60 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 20 ώρες πρακτική άσκηση, η οποία θα υλοποιηθεί με τη μορφή των μελετών περίπτωσης – case studies, και θα έχει ως παραδοτέα «Πλάνα Καινοτομίας», τα οποία οι καταρτιζόμενοι θα προτείνουν στις επιχειρήσεις που εργάζονται.

Τα αναμενόμενα οφέλη από την υλοποίηση του Έργου Ενίσχυση των δεξιοτήτων των εργαζομένων εκτιμώνται στα εξής:

-Διατήρηση θέσεων εργασίας

-Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων

-Ενίσχυση της καινοτομίας

Η Επιδότηση ανέρχεται στα 5,00 € μικτά ανά ώρα κατάρτισης. Για την επιλογή των καταρτιζομένων θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας – σε επίπεδο Περιφέρειας – βάσει του χρόνου κατάθεσης των αιτήσεων συμμετοχής από τους υποψήφιους καταρτιζόμενους. Να σημειωθει ότι από κάθε επιχείρηση – σε επίπεδο Περιφέρειας – μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι 5 εργαζόμενοι.

Μπορείτε να δείτε τις σχετικές αιτήσεις ΕΔΩ. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων λήγει στις 31 Οκτωβρίου

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!