Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Νέα έρευνα: Οι Ευρωπαίοι θέλουν μία ανεξάρτητη Σκωτία στην ΕΕ

ImageHandler

Το 71% των Γερμανών, το 61% των Γάλλων και το 67% των Δανών πολιτών θα στήριζαν την προοπτική μιας ανεξάρτητης Σκωτίας, αν επιθυμούσε να γίνει μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Οι Ευρωπαίοι πολίτες επιθυμούν την είσοδο μίας ανεξάρτητης Σκωτίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα παραπάνω δείχνει μια νέα δημοσκόπηση του YouGov σύμφωνα με την οποία η πλειοψηφία των Ευρωπαίων θεωρεί ότι οι πολίτες της Σκωτίας θα ψήφιζαν υπέρ της αποχώρησης της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πιο αναλυτικά, στην ερώτηση «τάσσεστε υπέρ ή κατά της συμμετοχής της Σκωτίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν εκείνη διαχωριστεί από τη Μεγάλη Βρετανία», το 71% των Γερμανών, το 61% των Γάλλων και το 67% των Δανών πολιτών απάντησαν ότι θα στήριζαν την προοπτική μιας ανεξάρτητης Σκωτίας, αν επιθυμούσε να γίνει μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μεταξύ άλλων, τρεις στους τέσσερις Βρετανούς που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση δήλωσαν ότι θεωρούν ότι είναι «πιθανό» ή «πολύ πιθανό» σε περίπτωση σχετικού δημοψηφίσματος να υπερισχύσει η ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έρευνα διεξήχθη από τις 30 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου σε συνολικά έξι χώρες της ΕΕ και μία χώρα που δεν είναι μέλος της Ένωσης και σε σύνολο 8.404 ατόμων.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!