Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Νέα μέτρα προστασίας στους τομείς ευθύνης του ανακοίνωσε ο Δήμος Άνδρου

Ανακοίνωση επί των χώρων ευθύνης του Δήμου

Ο Δήμος Άνδρου, κατόπιν των αποφάσεων της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, των οδηγιών του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε με τους φορείς Υγείας την Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, αποφάσισε τα κάτωθι σχετικά με την λειτουργία εγκαταστάσεων, που εποπτεύει ή αδειοδοτεί καθώς και την υλοποίηση εκδηλώσεων, επιμορφωτικών και αθλητικών προγραμμάτων:

1. Βάσει της σχετικής απόφασης της Κυβέρνησης, η οποία είναι σε εφαρμογή, έχει ήδη ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών κτιρίων των δημοτικών παιδικών σταθμών, των δομών επιμόρφωσης κάθε είδους (φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών) έως και την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020. Ως εκ τούτου αναστέλλεται για το παραπάνω διάστημα κάθε είδους δραστηριότητα, που διεξάγεται στα σχολικά κτήρια από τους οικείους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, Αθλητικά Σωματεία, πολιτιστικούς Συλλόγους ή άλλους φορείς, στους οποίους έχουν παραχωρηθεί χώροι σχολικών κτηρίων του Δήμου.

2. Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των αιθουσών εκδηλώσεων και συνάθροισης κοινού του Δήμου. Κάθε είδους προγραμματισμένες εκδηλώσεις, ημερίδες, πρόβες, παραστάσεις κτλ δεν θα πραγματοποιηθούν μέχρι νεωτέρας.

3. Αναστέλλονται οι εκδηλώσεις Εορτασμού της Παναγίας Θεοσκεπάστου.

4. Αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών χαρών και των Δημοτικών Γυμναστηρίων (αίθουσες εκγύμνασης και δραστηριοτήτων).

5. Για τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων των πολιτών, οι παρεχόμενες υπηρεσίες των ΚΕΠ και του Δήμου θα εξυπηρετούν το κοινό ύστερα από τηλεφωνικό αίτημα [βασικά τηλέφωνα επικοινωνίας: 2282041848 (Μπατσί), 2282360326 (Κόρθι), 2282360221, 2282360246 και 2282360235 (Χώρα)] ή μέσω fax (2282023766) ή μέσω αποστολής mail (κεντρικό mail: dimos@andros.gr). Οι υπάλληλοι θα προετοιμάζουν τα απαραίτητα έγγραφα και στην συνέχεια οι αιτούντες θα καλούνται να προσέλθουν στα ΚΕΠ ή στα λοιπά κτήρια του Δήμου σε συγκεκριμένη ώρα και ημέρα για την παραλαβή των αιτούμενων εγγράφων.

Παρακαλούμε θερμά όλους τους δημότες και μονίμους κατοίκους της Άνδρου, καθώς και όλους τους επισκέπτες και όλους τους συμπολίτες μας για την συμμόρφωση και εφαρμογή των νέων μέτρων, που συστήνει η Κυβέρνηση και των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. (https://eody.gov.gr/).

Παρακαλούμε:

• Να ενημερώνεστε από τη σελίδα του Δήμου μας (www.andros.gr) για την λήψη ενδεχόμενων, νέων μέτρων.

• Για οποιοδήποτε πρόβλημα Υγείας να επικοινωνείτε με το Κέντρο Υγείας Άνδρου (2282360001).

• Να περιορίσετε τις μετακινήσεις σας, από και προς την Άνδρο. Ειδικότερα, παρακαλούμε για την αποφυγή ταξιδιών όλων των ατόμων, που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, δηλαδή άτομα άνω των 70 ετών ή οποιασδήποτε ηλικίας με υποκείμενα σοβαρά χρόνια νοσήματα (καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδης διαβήτης, νοσήματα του αναπνευστικού) και άτομα με ανοσοκαταστολή.

Στην σημερινή σύσκεψη ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης, έδωσε άμεση εντολή για την άμεση προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας και υλικών για το προσωπικό του Κέντρου Υγείας, του ΕΚΑΒ και του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Όμως, η προσωπική ευθύνη, η ατομική πρωτοβουλία, η επίδειξη υπευθυνότητας από τον καθένα προσωπικά αποτελεί τον μοναδικό αποτελεσματικό τρόπο για την μείωση του ρυθμού μετάδοσης του κορωνοϊού.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!