Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Νέα μέτρα σε εστίαση: Με 3 χρώματα εφαρμογή για είσοδο πελατών

Στόχος 20 Ιουλίου να δοθούν τα 150 ευρώ στους νέους εμβολιασμένους

Υπό διαμόρφωση είναι η εφαρμογή, η οποία θα χρησιμοποιείται για την είσοδο των εμβολιασμένων πολιτών στα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας μετά τις 15 Ιουλίου, οπότε οι χώροι θα διαχωριστούν σε «αμιγείς», δηλαδή σε χώρους που θα έχουν πρόσβαση μόνο οι εμβολιασμένοι και σε «μεικτούς», όπου θα έχουν πρόσβαση και ανεμβολίαστοι πολίτες με την ένδειξη αρνητικού τεστ για τον κορονοϊό.

Όπως τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο STAR, την εφαρμογή για την επαλήθευση των ευρωπαϊκών ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού (green pass), θα μπορεί να «κατεβάσει» εύκολα και δωρεάν η κάθε επιχείρηση. Mε ένα απλό σάρωμα του bar code του πιστοποιητικού εμβολιασμού του πελάτη στην είσοδο του καταστήματος, θα γίνεται η επαλήθευση για το αν πράγματι ο πελάτης έχει εμβολιαστεί.

Πράσινο κίτρινο ή κόκκινο χρώμα θα δείχνει η εφαρμογή

Μετά το σκανάρισμα του bar code, η εφαρμογή θα δείχνει εάν ο πολίτης είναι πλήρως εμβολιασμένος και μπορεί να μπει στον χώρο ή αν η πρόσβασή του στο μαγαζί απορρίπτεται. Αναλυτικότερα η εφαρμογή θα δείχνει πράσινοκίτρινο ή κόκκινο χρώμα. Θα γίνεται:

  • είτε πράσινη, επομένως είναι όλα εντάξει με το πιστοποιητικό του πελάτη,
  • είτε κίτρινη που θα σημαίνει ότι το πιστοποιητικό είναι μεν ενεργό αλλά όχι για όλους του χώρους
  • είτε κόκκινη που σημαίνει ότι δεν προκύπτει η αυθεντικότητα του εγγράφου και επομένως θα απορρίπτεται η πρόσβαση του πελάτη

Στόχος 20 Ιουλίου να δοθούν τα 150 ευρώ στους νέους εμβολιασμένους

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στο voucher των 150 ευρώ (Freedom Pass) καθώς και το πότε αυτό θα δοθεί στους εμβολιασμένους νέους  από 18 έως 25 ετών που το δικαιούνται. Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη ο στόχος είναι να δοθεί στις 20 Ιουλίου, ωστόσο επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν νωρίτερα από τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Διευκρίνισε ακόμη ότι θα δοθούν και σε αυτούς που ήδη εμβολιάστηκαν (ακόμη και με τη μία από τις δύο δόσεις) αλλά και σε αυτούς που θα εμβολιαστούν, ενώ τα στοιχεία θα αντλούνται από το gov.gr. Θα είναι ουσιαστικά σαν προπληρωμένη κάρτα για συγκεκριμένες αγορές σε κλάδους κυρίως που επηρεάσθηκαν από την πανδημία.

Πηγή: Έθνος


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!