Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Νέα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ για 55.000 ανέργους

oaed1--2-thumb-large

Τέσσερα νέα προγράμματα για 55.000 ανέργους αναμένεται να υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ κατά τους πρώτους μήνες του 2016, ενώ προχωρά και η αναδιάρθρωση του οργανισμού με στόχο την απλούστευση των διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας, την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συστημάτων, τη βελτίωση των σχέσεων με τους εργοδότες και τους άνεργους, καθώς και την αναβάθμιση των σχολών μαθητείας.

Τους κεντρικούς άξονες βάσει των οποίων θα προχωρήσει η αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ ανακοίνωσε η διοικήτρια του οργανισμού Μαρία Καραμεσίνη, στο συνέδριο του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και του Ινστιτούτου Μελετών της ΓΣΕΒΕΕ, με θέμα «Διά βίου μάθηση, επαγγελματική κατάρτιση, απασχόληση και οικονομία».

Σύμφωνα με την κ. Καραμεσίνη, η αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ είναι επιβεβλημένη και πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στο 2016, καθώς αποτελεί προϋπόθεση για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του οργανισμού από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Η διαβούλευση για την ολοκλήρωση του τρόπου της αναδιοργάνωσης του ΟΑΕΔ γίνεται σε συνεργασία με τη Διεθνή Διοικούσα Επιτροπή, και η ανάγκη για την αναδιοργάνωση του επιχειρησιακού μοντέλου προέκυψε από την αύξηση του όγκου των ανέργων σε συνδυασμό με την αλλαγή της σύνθεσής τους.

Η αναδιοργάνωση θα κινηθεί σε 4 άξονες:

1. Απλούστευση των διαδικασιών και μείωση της γραφειοκρατίας σε ό,τι αφορά την απασχόληση.

2. Βελτίωση των πληροφοριακών συστημάτων του οργανισμού και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του.

3. Στόχευση για βελτίωση των σχέσεων του εργοδότη με τον άνεργο, ενώ θα θεσμοθετηθεί και ο εργασιακός σύμβουλος για τον εργοδότη. Επίσης, θα επιδιωχθεί συνεργασία του οργανισμού με τους κοινωνικούς εταίρους στο πλαίσιο των νέων ενεργητικών προγραμμάτων που έχουν στόχευση συμβουλευτική, την κατάρτιση και την εγγυημένη απασχόληση.

4. Αναβάθμιση των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του οργανισμού, παράλληλα με τα ήδη τρέχοντα προγράμματα του ΟΑΕΔ θα υλοποιηθούν από τις αρχές του νέου έτους νέα Προγράμματα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης για περισσότερα από 55.000 άτομα, τα οποία θα εξειδικευθούν το επόμενο διάστημα.

Πηγή: Καθημερινή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!