Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Νέες δράσεις ΟΣΥΓΥ: Νομική Στήριξη των Συλλόγων Γυναικών και συνεργασία με τη Βαρδάκειο Σχολή Ερμούπολης

Δυναμικά συνεχίζει τις δράσεις της η ΟΣΥΓΥ μαζί με τους 16 Συλλόγους της στα 13 Κυκλαδονήσια  με μια εμβληματική συνεργασία με τη Βαρδάκειο Σχολή Ερμούπολης, από τις πιο ιστορικές σχολές στις Κυκλάδες(1872), και με τη συνέχιση των Διαδικτυακών Σεμιναρίων Ανάπτυξης & Ενδυνάμωσης Συλλόγων. Πιο αναλυτικά:

  1. Ολοκληρώθηκε το 3ο Διαδικτυακό Σεμινάριο Ενδυνάμωσης και Ανάπτυξης Ικανοτήτων Συλλογικών Φορέων που διοργάνωσε η ΟΣΥΓΥ στις 23 Απριλίου 2021 μέσω της πλατφόρμας zoom. Κεντρικό θέμα ήταν η Νομική Στήριξη των Συλλόγων και εισηγήτρια η κα Μαρία Μαυραγάνη, νομικός με ειδίκευση στο Αστικό, Εμπορικό και Διοικητικό Δίκαιο. Αναπτύχθηκαν θέματα καταστατικών, ρόλων και αρμοδιοτήτων διοικητικών συμβουλίων, συνηγορίας κα. Τέθηκαν επίσης ερωτήματα σχετιζόμενα με τα προβλήματα που προέκυψαν από την αδυναμία σύγκλισης γενικών συνελεύσεων και νομιμοποίησης λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.
  2. Yποβλήθηκε τον Απρίλιο προς έγκριση και χρηματοδότηση πρόταση με τίτλο «Κυκλάδων (ίσων) = Συνεργασία για την ισότητα των φύλων και την εξάλειψη της έμφυλης βίας» στην πρόσκληση “Προαγωγή της ισότητας των φύλων και καταπολέμηση της έμφυλης βίας” του Active Citizens Fund.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Βαρδακείου Σχολής Σύρου, στην οποία ανταποκρίθηκε ενεργά η ΟΣΥΓΥ, καθώς αφενός το θέμα εμπίπτει στις καταστατικές αρχές της ΟΣΥΓΥ και αφετέρου ο Σύλλογος Γυναικών Σερίφου και η ΟΣΥΓΥ έχουν ήδη ανοίξει το δρόμο με το εξαιρετικά επιτυχημένο συνέδριο του 2018 «Οι Κυκλαδίτισσες λένε όχι στη βία».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήθος δράσεων που στοχεύουν στην διερεύνηση/καταγραφή του φαινομένου και την εξαγωγή προτάσεων αντιμετώπισης, στην ενδυνάμωση συλλογικών φορέων και το μετασχηματισμό τους σε πολλαπλασιαστές του θετικού αντίκτυπου στις τοπικές τους κοινωνίες και έχουν ως στόχο την ενημέρωση/ ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης καθώς και την ενεργοποίηση των ΜΜΕ. Έχουν επίσης σκοπό την παροχή βιωματικής εκπαίδευσης σε εκπροσώπους  φορέων κοινωνικοποίησης και προσβλέπει στην ενίσχυση της δικτύωσης. Η ΑμΚΕ Ούριος Άνεμος συμβάλλει σε αυτή τη συνεργασία ως εταίρος μέσα από την αξιοποίηση της δημόσιας τέχνης  με   στόχευση   την ενεργοποίηση της ΚτΠ. 

Η συγγραφή του απαίτησε εκατοντάδες ώρες εθελοντικής εργασίας και συνεννοήσεων με δεκάδες φορείς, επιστήμονες και αρχές στις Κυκλάδες. Θέλουμε και ελπίζουμε να κριθεί θετικά και να υλοποιηθεί. Με την παρούσα πρόταση, η ΟΣΥΓΥ προχωρά ένα βήμα δημιουργώντας ένα ιστορικό αρχείο για τα θέματα, μοναδικό στην Ελλάδα και αναδεικνύεται σε σημαντικό παράγοντα στις Κυκλάδες για τα ζητήματα της ισότητας.

Η ΟΣΥΓΥ ευχαριστεί δημόσια όλους και όλες, που βοηθούν με την εθελοντική τους προσφορά το έργο αυτής και των Συλλόγων της.

Το επόμενο βήμα είναι το 4ο Webinar για την Επικοινωνιακή Διαχείριση και Στρατηγική Συλλόγων το Μάιο 2021. 

Blog: https://oikorestwnkykladwn.blogspot.com/

Facebook: https://www.facebook.com/Kores.Kykladwn

Email: omospondia.syl.gynaikwnkykladwn@gmail.com

Τηλέφωνο: 6944993104, Άννα Μαυρουδή, Πρόεδρος


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!