Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Νέο έργο για την ανάδειξη της Μήλου ως πεζοπορικού προορισμού

fatourena_milos_676427514

Τα πεζοπορικά μονοπάτια, εξυπηρετούν άριστα τη δασική αναψυχή και προωθούν των τουρισμό, καθώς δημιουργούν κατάλληλη υποδομή για την άσκηση δραστηριοτήτων, όπως η πεζοπορία, η πρόσβαση περιπατητών σε ιδιαίτερα φυσικά περιβάλλοντα ή αξιοθέατα και γενικότερα ευνοούν την γνωριμία και την επαφή του ανθρώπου με τη φύση.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, ο Δήμος Μήλου ενέκρινε την υποβολή αίτησης στήριξης στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων, για την «Ανάδειξη Δικτύου Περιήγησης Δήμου Μήλου».

Εξάλλου, η τήρηση στοιχειωδών αρχών και κανόνων στο σχεδιασμό και την κατασκευή των μονοπατιών, είναι βασική προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων δημιουργίας ενός μονοπατιού, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στη μείωση των προβλημάτων συντήρησης και διαχείρισης. Επιπλέον, η σωστή σήμανση προσφέρει καλύτερη ποιότητα ενημέρωσης του επισκέπτη, αίσθημα ασφάλειας και μεγαλύτερη άνεση.

Ειδικότερα, το έργο αποσκοπεί στην ανάδειξη υφιστάμενων μονοπατιών και διαδρομών, τα οποία σε μικρό εύρος τους χρήζουν καθαρισμών και τεχνικών αναβαθμίσεων, δημιουργώντας έτσι ένα δίκτυο το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ποιοτικές προδιαγραφές της ισχύουσας νομοθεσίας. Το έργο μέσα από αυτή τη δράση θα αποτελέσει εφαλτήριο για την προσέγγιση θέσεων φυσικού κάλλους με παράλληλη ανάδειξη μνημείων και αξιοθέατων σε 11 διαδρομές συνολικού μήκους 74 χιλιομέτρων περίπου. Μεταξύ άλλων, οι διαδρομές που περιλαμβάνονται είναι οι εξής:

– Πλάκα – Ανεμόμυλοι Τρυπητής – Τρυπητή – Θέατρο – Κλίμα – Κατακόμβες – Πλακά

– Πλάκα-Προφήτης Ηλίας-Τραμυθια-Άγιος Νικόλαος-Αρετή-Πλάκα

-Πλάκα-Φουρκοβούνι-Πλαθιενα-Πλάκες-Πλάκα

-Αδάμαντας- Αγία Ιουλιανή-Προϊστορικό Λατομείο Οψιδιανού-Αδάμαντας

-Αδάμαντας-Λαγκαδα-Ακρωτήρι Μπομπάρδας-Προϊστορικό Λατομείο Οψιδιανού-Αδάμαντας

-Πέρα Τριοβασαλος-Μαντράκια-Σαρακήνικο-Ναυάγιο-Μύτακας-Αγιος Κωνσταντίνος-Παχαινα-Φυλακωπη και άλλες ενδιαφέρουσες διαδρομές.

Τέλος, ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης είναι 131.367,46 ευρώ και κατόπιν εγκρίσεως, θα ενταχθεί στην ανάλογη υποδράση.

Πηγή: https://www.tornosnews.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!