Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Νίκος Βιδάλης: Η διαρροή νερού στο Νειμποριό γίνεται επικίνδυνη

Η διαρροή νερού, που υπάρχει στο καινούργιο έργο της ασφαλτόστρωσης στο Νειμποριό της Χώρας,  συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα με αποτέλεσμα να χάνεται πολύ νερό άσκοπα. Εκτός της σπατάλης νερού, είναι σίγουρο ότι καταστρέφεται ακόμα περισσότερο μεγάλο μέρος του εδάφους κάτω από την άσφαλτο. Αυτό σημαίνει ότι μετά από κάποιο διάστημα θα γίνουν μεγάλες καταστροφές στο νέο ασφαλτοτάπητα, ο οποίος όπως φαίνεται έχει ήδη πολλά προβλήματα, από κακοτεχνίες.

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί. Γιατί έγινε ο δρόμος απευθείας ανάθεση, αφού η άσφαλτος έπεσε 7 μήνες μετά από το ξύσιμο του δρόμου και 7 μήνες μετά την απόφαση για να γίνει το έργο χωρίς διαγωνισμό?  Ποιο το «κατεπείγον» επτά μήνες μετά?
Γιατί έγινε η αλλαγή του δικτύου ύδρευσης πάλι με απευθείας ανάθεση και χωρίς προγραμματισμό, αφού 7 μήνες μετά δεν  έχει μπει σε λειτουργία?
Γιατί δεν προχωρούν στην επισκευή του δικτύου και χάνεται τόσο πολύτιμο νερό?

Σίγουρα η αλλαγή του δικτύου ύδρευσης είναι αναγκαία, όπως και της ασφάλτου και μάλιστα σε όλη την περιοχή, όμως πρέπει το έργο να γίνεται με καλό σχεδιασμό και σωστή διαδικασία. Μόνο έτσι εξασφαλίζεται η ποιότητα του έργου και εξοικονομούνται ποσά για άλλα έργα.
Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική μελέτη και σχεδιασμός με αποτέλεσμα να υπάρχει θέμα στην ποιότητα του έργου και δυστυχώς έχουν χαθεί χρήματα που θα μπορούσαν να τα είχαν κερδίσει αν είχε γίνει διαγωνισμός. Και το σπουδαιότερο και πιο προκλητικό, είναι ότι κανένας δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει μια μεγάλη διαρροή νερού, που κρατάει τουλάχιστον 14 μέρες και δεν είναι η μόνη.
Μπορεί να μην υπάρχουν ανάγκες στην ύδρευση όλο αυτό το διάστημα λόγω της πανδημίας, αλλά δεν επιτρέπεται να σπαταλιέται το νερό άσκοπα, γιατί όταν θα χρειαστεί δεν θα υπάρχει.

Νίκος Βιδάλης

Δημοτικός Σύμβουλος Άνδρου


Δείτε το σχετικό βίντεο:

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!