Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

NYT: Ο Σαμαράς ανακοίνωσε ελαφρύνσεις που δεν έχουν εγκριθεί από την τρόικα

ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ - ÏÌÉËÉÁ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁÍÔ. ÓÁÌÁÑÁ ÓÔÁ ÅÃÊÁÉÍÉÁ ÔÇÓ 79çò ÄÅÈ (MOTIONTEAM)

Στις φοροελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της ΔΕΘ, αναφέρεται ανταπόκριση από την Αθήνα, των New York Times η οποία επισημαίνει πως πρόκειτια για «μια προσπάθεια να προσεγγίσει τους κουρασμένους Έλληνες μετά από τέσσερα χρόνια λιτότητας που έχουν επιδεινώσει το επίπεδο διαβίωσης και να κερδίσει πολιτικό κεφάλαιο, καθώς η αντιπολίτευση πιέζει για πρόωρες γενικές εκλογές», 

Η εφημερίδα αναφέρει πως «τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Σαμαράς δεν έχουν εγκριθεί από την τρόικα των διεθνών δανειστών της Ελλάδας – ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ – που έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα δυο δανειακά προγράμματα ύψους 240 δισεκατομμυρίων ευρώ από το 2010. Οι επιθεωρητές της τρόικας αναμένονται στην Αθήνα εντός του μήνα για την επόμενη αξιολόγησή τους, μετά από τρεις μέρες συνομιλιών με κυβερνητικούς αξιωματούχους στο Παρίσι, αυτή τη βδομάδα. Εάν δεχτούν τα μέτρα, θα ζητήσουν πιθανώς εναλλακτικές περικοπές για να αντισταθμιστεί η απώλεια εσόδων».

Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά και στην «πιθανότητα συζήτησης ελάφρυνσης του χρέους»  και επισημαίνεται ότι «όλο και περισσότερο, ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει την ανάγκη να προσφερθεί μια «ανάσα» στους απογοητευμένους Έλληνες, τονίζοντας ότι, σύμφωνα με τις οικονομικές προβλέψεις, αναμένεται φέτος έξοδος της χώρας από τη βαθιά ύφεση».

Η εφημερίδα New York Times κάνει εκτενή αναφορά και στην επίθεση που εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «αρνείται τους όρους των δανειακών συμβάσεων της Ελλάδας και υπόσχεται χρήματα που, όπως σχολίασε ο πρωθυπουργός, δεν έχει, ενώ ως προς το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, δήλωσε ότι κάτι τέτοιο θα εκτροχιάσει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες, καθώς, εάν αρχίσει τώρα μια πρόωρη προεκλογική εκστρατεία, ό,τι έχουμε επιτύχει θα χαθεί».

Πηγή: http://newpost.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!