Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων στη Σαντορίνη

Επίσκεψη στη  Σαντορίνη πραγματοποιεί από χθες ο Αντιπεριφερειάρχης  Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης.

Με την άφιξή του στο νησί ο Αντιπεριφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον Έπαρχο Θήρας κ. Χαράλαμπο Δαρζέντα, πραγματοποίησε αυτοψία στα δύο μεγάλα έργα αποκατάστασης του δρόμου στην περιοχή του Μονόλιθου, που ήδη ολοκληρώθηκε και του δρόμου του Αθηνιού, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης και αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη Νοεμβρίου.

Αναφερόμενος στις συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού, ο κ. Λεονταρίτης τόνισε μεταξύ άλλων: » Δώσαμε λύση σε δύο μεγάλα προβλήματα της Σαντορίνης, τα οποία παρουσίαζαν πάρα πολλές δυσκολίες από τεχνικής πλευράς. Είμαι ικανοποιημένος που καταφέραμε να τις ξεπεράσουμε, να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις και  είμαστε έτοιμοι να τα παραδώσουμε στην τοπική κοινωνία».

Σε μια ιδιαίτερη αναφορά του στο έργο στο δρόμο του Αθηνιού, που αποτελεί δρόμο κομβικής σημασίας, ο Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι «αποτελεί κορυφαία αναπτυξιακή παρέμβαση, αφού είναι ο μοναδικός δρόμος που συνδέει το λιμάνι της Σαντορίνης με το οδικό δίκτυο του υπόλοιπου νησιού» για να καταλήξει: «Είμαι πραγματικά χαρούμενος που το άγχος και η αγωνία μας για την επικινδυνότητα του δρόμου και το ενδεχόμενο κατάρρευσης τμημάτων του, με ορατό τον κίνδυνο  να αποκοπεί η πρόσβαση από και προς το λιμάνι, επιφέροντας καίριο πλήγμα με ανυπολόγιστες συνέπειες για την οικονομία της ναυαρχίδας του ελληνικού τουρισμού, αποτελεί πλέον ΑΝΑΜΝΗΣΗ».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σαντορίνη, ο κ. Λεονταρίτης θα πραγματοποιήσει συναντήσεις εργασίας με τον Έπαρχο κ. Χαράλαμπο Δαρζέντα και τον Δήμαρχο του νησιού κ. Αντώνη Σιγάλα, με την ατζέντα να περιλαμβάνει την από κοινού εξέταση όλων των θεμάτων που απαιτούν την παρέμβαση της Περιφέρειας και τη συνέργεια των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης για την προώθηση των αναγκαίων έργων υποδομής.

 

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!