Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

O Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων ζητά από τον Υπουργό Ναυτιλίας άμεσα μέτρα στην ακτοπλοΐα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και πολιτικός προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, απέστειλε στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη, επιστολή που αφορά σε αίτημα επιβολής πρόσθετων μέτρων για τη μετακίνηση των επιβατών με την ακτοπλοΐα, δηλώνοντας ότι: «Σε αυτές τις δύσκολες μέρες, το σύνολο της διοίκησης επιδεικνύει ενότητα, προνοητικότητα και υπευθυνότητα, προκειμένου να προφυλάξουμε τη Δημόσια Υγεία.»

Η επιστολήΑξιότιμε κύριε Υπουργέ,

αναγνωρίζοντας το μεγάλο αίσθημα ευθύνης που διακρίνει την Κυβέρνηση και εσάς προσωπικά και το οποίο έχει αποδειχθεί περίτρανα και στο θέμα της αντιμετώπισης του κορονοϊού, παρακαλώ όπως ληφθούν άμεσα μέτρα για τη μετακίνηση των επιβατών με τα πλοία της ακτοπλοΐας.

Σας καταθέτω το αίτημα ως Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και ως πολιτικός προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας Κυκλάδων, κατόπιν συμφωνίας με όλους τους Δημάρχους των νησιών.

Κύριε Υπουργέ, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας των θεσμών, επιτρέψτε μου να προτείνω ορισμένα μέτρα τα οποία θα πρέπει να ληφθούν και τα οποία βεβαίως τόσο εσείς, όσο και οι υπηρεσίες σας, θα επεξεργαστούν και θα εξειδικεύσουν.

– Να επιτρέπεται η μετακίνηση προς τα νησιά μόνο των μόνιμων κατοίκων των νησιών.
– Σε περίπτωση μετακίνησης πολιτών οι οποίοι δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών, αυτοί θα πρέπει να αποδεικνύουν την αναγκαιότητα της μετακίνησης τους προς τα νησιά.
– Οι επιβαίνοντες στα πλοία να γνωστοποιούν με υπεύθυνη δήλωση αν προέρχονται από ταξίδι σε χώρα του εξωτερικού και σε ποιά.
– Να γίνεται απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων στα πλοία ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Διαδώστε!

1 Σχόλιο

  1. Κωστας μπελιας

    Λιγο καθυστερημένη η έκκληση στον υπουργό αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ!!!

    Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!