Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών στη Ρόδο

unnamed (2)

Είναι γνώριμη η εικόνα του ταχυδρόμου που πλησιάζει την εξώπορτα του σπιτιού ή του επαγγελματικού μας χώρου για να αφήσει στο γραμματοκιβώτιο ή να παραδώσει στα χέρια μας μια επιστολή ή ένα δέμα.

Περιέχει μια απαράμιλλη γοητεία, μια προσμονή ή μια αγωνία η άφιξη του ταχυδρόμου και η παραλαβή από εμάς αυτού που μας φέρνει. Πίσω από αυτή την εικόνα και από το συναίσθημα που προκαλεί το γράμμα και που εξαρτάται από το περιεχόμενό του και μόνον υπάρχει ένα ολόκληρο δίκτυο από χιλιάδες ανθρώπους και από χιλιάδες πράγματα.

Το πιο ξεχωριστό από όλα είναι το γραμματόσημο. Το μικρό αυτό μαγικό χαρτάκι που όλοι θυμόμαστε από τα παιδικά μας χρόνια να γεμίζει με χρώμα, με εικόνες και με ψηφία όχι μόνο τα γράμματα ή τα δέματα, αλλά και τις συλλογές των φιλοτελιστών και των συλλεκτών. Πολλές φορές οι λέξεις κρύβουν εικόνες και ξεχωριστή προβάλλει μέσα από αυτές η μορφή του Ερμή που απεικονίζεται στο πρώτο Ελληνικό γραμματόσημο που είναι απ’ τα πιο σπάνια γραμματόσημα του κόσμου, μέγιστης συλλεκτικής και οικονομικής αξίας.

Υπάρχουν και τα γραμματόσημα που ανασύρουμε από τη μνήμη ή τη συλλογή μας με εικόνες των νησιών του Αιγαίου και απεικονίσεις από τη Δωδεκάνησο και τις Κυκλάδες, από τα νησιά της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου. Εκτός από τον τόπο απεικονίζονται πρόσωπα και σύμβολα. Κανείς στα νησιά μας δε θα ξεχάσει το γραμματόσημο με την Κυρά της Ρω να υψώνει την Ελληνική σημαία στο ακριτικό νησί που στη συνέχεια περιπλανάται και κατακτά τις πέντε ηπείρους και όλο τον κόσμο με τη σφραγίδα των ΕΛΤΑ πάνω σε δέματα και γράμματα που ξεκινούν απ’ την Ελλάδα και πόσο επίκαιρη είναι αυτή η εικόνα σήμερα που η Ελληνική ΑΟΖ βρίσκεται στο επίκεντρο της γεωπολιτικής και της εθνικής μας στρατηγικής.

Όλα αυτά είχα με την ευκαιρία να δούμε και να θυμηθούμε στο σπουδαίο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών που ξεκίνησε στη Ρόδο στο ξενοδοχείο Grand Hotel, παρουσία του προέδρου και του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΣΤ – ΕΛΤΑ, εκατοντάδων συνδικαλιστών των ταχυδρομικών, ξένων αντιπροσωπειών από την Ευρώπη, τον Καναδά και άλλες χώρες, εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, των πολιτικών κομμάτων, του προέδρου του εργατικού κέντρου Ρόδου, βουλευτών, του Δημάρχου Ρόδου και επίσημων φορέων.

Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης ο οποίος μετέφερε στους συνέδρους τον χαιρετισμό και το καλωσόρισμα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου. Στην ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στο έργο και στην ιστορική διαδρομή που επιτέλεσαν τα ΕΛΤΑ και οι Έλληνες ταχυδρόμοι με την σπουδαία κοινωνική και εθνική προσφορά που όλοι θυμηθήκαμε κατά τον εορτασμό της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και του περίτρανου «ΟΧΙ» που πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα στη Ρόδο, στα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας και σε όλη την Ελλάδα. Τιμή αξίζει στον Έλληνα ταχυδρόμο που έφερνε από το μέτωπο τα νέα του πολέμου. Από το χθές στο σήμερα η Περιφερειακή Αρχή χαιρετίζει τις εργασίες του συνεδρίου με ιδιαίτερη χαρά επειδή η ΠΟΣΤ – ΕΛΤΑ επέλεξε το νησί της Ρόδου και το Νότιο Αιγαίο για το σπουδαίο από κάθε άποψη εκλογοαπολογιστικό της συνέδριο και τη χάραξη της συνδικαλιστικής της δράσης και εύχεται στους συνέδρους καλή επιτυχία.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!