Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Ο Χ. Βουραζέρης για το κτηματολόγιο: «Δεν χρειάζεται πανικός!»

«Μην πανικοβάλλεστε» σύστησε στους πολίτες ο λογιστής – φοροτεχνικός κ. Χρήστος Βουραζέρης για το θέμα του κτηματολογί, αφού δεν προβλέπεται να επιβληθούν πρόστιμα έως το τέλος του 2022.
Συγκεκριμένα όπως ο ίδιος τονίζει σε δημοσίευσή του σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης στις Κυκλάδες σήμερα, μόνο 1 στους 5 έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία της κτηματογράφησης.
Σύμφωνα με το άρθρο 5 του Νόμου 4821/2021 (ΦΕΚ 134/Α/31-07-2021) «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ, ΝΕΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», για να επιβληθεί πρόστιμο εκπρόθεσμης δήλωσης, απαιτείται απόφαση του Δ.Σ. του Φορέα. Επίσης, με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η οποία δημοσιεύεται έως 31/12/2022 -εντέχνως, για όσους μπορούν να καταλάβουν όπως επισημαίνει ο κ. Βουραζέρης-  και θα αρχίσει να ισχύει ένα μήνα μετά τη δημοσίευση της, όπου θα ορίζεται και ο τρόπος υπολογισμού του προστίμου.
Τέλος, με απόφαση του Δ.Σ. του Φορέα, θα καθορίζεται η ημερομηνία μέχρι την οποία είναι επιτρεπτή η υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων και με όμοια απόφαση η προθεσμία αυτή μπορεί να παρατείνεται.
«Με βάση τα παραπάνω, κατά την άποψη μας, μέχρι και 31/12/2022 κανένας δεν θα πληρώσει πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολής για αρχική δήλωση δικαιωμάτων”, αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ κλείνοντας τονίζει πως όποιος πιστεύει ότι ο Φορέας θα προχωρήσει σε επιβολή προστίμου στα 4/5 των κατόχων δικαιωμάτων, που μέχρι σήμερα δεν έχουν ξεκινήσει καν τη διαδικασία, απλά ας συνεχίσει να το πιστεύει…

Διαδώστε!

2 Σχόλια

 1. Ειρηνη Μακρη

  Σας ευχαριστουμε πολυ για τον εφησυχάσμο. Ομως με τα δασικα τι να κανουμε; Να προχωρησουμε σε ενστασεις η ν περιμενουμε σε μια αλλαγη;
  Σας ευχαριστουμε και παλι και καλη χρονια.

  Reply
 2. Χρήστος Βουραζέρης

  Περί Κτηματολογίου συνέχεια…
  Για αυτούς που αμφέβαλαν….
  Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Αρ. 6, Τεύχος Β” 5/1/2022) η παράταση προθεσμίας της υποβολής δήλωσης της παρ. 5 του άρθρου 2 του ν. 2308/1995 από τους δικαιούχους εμπράγματων ή άλλων εγγραπτέων δικαιωμάτων…..
  Να λοιπόν και η επόμενη παράταση μέχρι 15/03….έτσι θα πάμε μέχρι και τέλος του έτους, με αλεπάλληλες παρατάσεις….
  Καλό βράδυ….

  Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!