Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Ο Δήμος Άνδρου απαντά στον κ. Αθανασίου σχετικά με τις συμβάσεις για τις επισκευές σχολείων

dimos

Μάς εκπλήσσει ότι δημοτικοί σύμβουλοι με εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, άνθρωποι οι οποίοι συμμετείχαν σε επιτροπές και σε δημοτικά συμβούλια του Δήμου Άνδρου, εκφράζουν απορίες και απευθύνουν ερωτήματα στην παρούσα δημοτική αρχή, με μοναδικό τους κίνητρο τη δημιουργία εντυπώσεων. 

Αδυνατούμε να καταλάβουμε πώς γίνεται να μη γνωρίζει ο κ. Φραντζέσκος Αθανασίου, μέλος της Σχολικής Επιτροπής Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης και δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, σχετικά με τις προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον Δήμο Άνδρου για τις επισκευές σχολείων. Και μάλιστα, να αναρωτιέται πού πήγαν τα χρήματα των προγραμματικών συμβάσεων, αφήνοντας υπονοούμενα για τη διαφάνεια των διαδικασιών και την ορθή διαχείριση των χρημάτων της Περιφέρειας!

Αναγκαζόμαστε, λοιπόν, να υπενθυμίσουμε σε εκείνον τα έγγραφα, για τα οποία έλαβε γνώση σε Δ.Σ. του Δήμου Άνδρου, επειδή, όπως αποδεικνύεται, η μνήμη είναι κοντή. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας σχετικά με την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Άνδρου για το έργο «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων Δήμου Άνδρου»:

«Η υπ’ αριθμ. 06/2016 μελέτη του έργου, θεωρημένη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Άνδρου» ανήλθε στο ποσό των 202.000 ευρώ με Φ.Π.Α. Η τελική εκταμίευση, όμως, μετά από τον διαγωνισμό, ήταν 114.471,16 ευρώ. Στην αιτιολογική έκθεση, επίσης, αναφέρονται αναλυτικά οι εργασίες για την επισκευή και συντήρηση που έγιναν σε κάθε σχολικό κτίριο του Δήμου Άνδρου.

Παράλληλα, όσον αφορά τη δεύτερη Προγραμματική Σύμβαση του Δήμου Άνδρου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχει ολοκληρωθεί η δημοπρασία και βρισκόμαστε στη φάση προσκόμισης δικαιολογητικών για την υπογραφή σύμβασης. Η νέα σύμβαση αφορά την εκτέλεση εργασιών αλλαγής στεγών του Εμπειρίκειου Γυμνασίου και του Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου, καθώς και εργασιών επισκευής στο Δημοτικό Σχολείο Συνετίου και στο Νηπιαγωγείο Μπατσίου.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!