Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Ο Δήμος Άνδρου διεκδικεί διοργάνωση για τη «Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου»

syros_thiasoi_parelasi

Από την παρέλαση της 25ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου το 2013 στη Σύρο. Πηγή Φωτογραφίας: Παριανός Τύπος

Στην «κούρσα» διεκδίκησης για τη φιλοξενία της Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, το 2017 ή το 2018, μπαίνει δυναμικά η Άνδρος.

Ένας θεσμός που αν τελικά καταφέρουμε να φέρουμε στο νησί μας, θα δώσει προστιθέμενη αξία στην πολιτιστική – καλλιτεχνική  δραστηριότητα, ενώ πρόκειται να συμβάλλει ουσιαστικά και στον τουριστικό τομέα σε μία «κενή»  περίοδο για την Άνδρο, αφού συνήθως η Συνάντηση ξεκινά τον Οκτώβρη και διαρκεί περίπου 10 ημέρες.

Ο Δήμος Άνδρου, σε συνεργασία με την Λαϊκή Σκηνή Άνδρου και τον Θεατρικό Όμιλο Άνδρου, έχει ξεκινήσει επαφές με την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου,  η οποία κατά την ετήσια Γενική Συνέλευσή της (συνήθως τους πρώτους μήνες του έτους) αποφασίζει ποιο νησί θα αναλάβει τη διοργάνωση. Η βούληση της φιλοξενίας αυτής της μεγάλης διοργάνωσης για το Αιγαίο, έχει ήδη δηλωθεί από το Δήμο, τα πρώτα μηνύματα  είναι ιδιαίτερα θετικά και το νησί δείχνει πλέον να έχει  μεγάλες πιθανότητες να φιλοξενήσει μία από τις επόμενες Συναντήσεις και συγκεκριμένα ή το 2017 ή το 2018. 

Πληροφοριακά να αναφέρουμε πως πέρσι η Πάτμος φιλοξένησε από τις 22 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου, περισσότερα από 2.500 άτομα!!!

Λίγα λόγια για τη Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

logo_omospondia

Το Υπουργείο Αιγαίου σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Λαϊκής Επιμόρφωσης ξεκίνησε το 1988 τη διοργάνωση της «Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου». Από το 2005 η Γενική Γραμματεία Λαϊκής Επιμόρφωσης σταμάτησε την οικονομική στήριξη της «Συνάντησης». Σήμερα η «Συνάντηση» διοργανώνεται από η Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου (ΟΕΘΑ) η οποία έχει αναλάβει και την οικονομική διαχείριση αυτής.

Η “Συνάντηση” που κατά γενική ομολογία έχει καθιερωθεί ως ένας καταξιωμένος θεσμός στο χώρο του Αιγαίου αποτελεί μια προσπάθεια ενθάρρυνσης της ερασιτεχνικής δημιουργίας και της αυτοδύναμης πολιτιστικής ανάπτυξης της περιφέρειας. Έχει χαρακτήρα επιμορφωτικό και όχι διαγωνιστικό. Στη “Συνάντηση” δίνεται η ευκαιρία αλληλογνωριμίας και δημιουργικού διαλόγου μεταξύ των ερασιτεχνών. Παράλληλα δε οι κάτοικοι των νησιών όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο έχουν δυνατότητα να δουν ποιοτικές παραστάσεις.

Ο θεσμός που πραγματοποιείται εδώ και 22 περίπου συνεχή χρόνια ξεκίνησε το 1988 στη Μυτιλήνη με συμμετοχή 12 θεατρικών σχημάτων από το Αιγαίο. Σήμερα συμμετέχουν περίπου 25 σχήματα. Έχει φιλοξενηθεί σε όλους τους νομούς του Αιγαίου. Καθημερινά πραγματοποιούνται 2-3 παραστάσεις πρωινή απογευματινή και βραδινή. Περίπου 700 άτομα συντελεστές και ηθοποιοί παρευρίσκονται στις «Συναντήσεις». Οι κάτοικοι των νησιών έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αξιόλογες παραστάσεις με θεατρικά έργα από το κλασικό ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου στην Άνδρο!!!

afisa_andros

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου στην Άνδρο με το έργο «γιοι και κόρες»

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου 2016

Η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου (ΟΕΘΑ) σε συνεργασία με την Θεατρική Ομάδα Λέρου, τον Δήμο Άνδρου, την Λαϊκή Σκηνή Άνδρου και τον Θεατρικό Όμιλο Άνδρου διοργανώνει το Σάββατο 26 Μαρτίου 2016 στις 20.00 μ. μ. στο Δημοτικό Θέατρο Χώρας Άνδρου εορταστική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2016, την οποία τιμά με μια παράσταση, που παρουσιάσθηκε στη Πάτμο στο πλαίσιο της 27ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου από την Θεατρική Ομάδα Λέρου. Η συγκεκριμένη παράσταση παρουσιάστηκε και στην Λέρο από την ομάδα το 2015 τους μήνες Μάρτιο και Αύγουστο για 5 συνολικά παραστάσεις. Κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης εκδήλωσης, θα αναγνωστεί το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου 2016.

10418931_368779573280977_7671219815192509224_n

Θεατρική Ομάδα Λέρου

«γιοι και κόρες»

μία παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας

του Γιάννη Καλαβριανού

Διανομή (με αλφαβητική σειρά)

Βασιλεία Αρχοντούλη

Λευτέρης Διαμαντάρας

Βάσω Καραντάνη

Κατερίνα Πυροβολικού

Χριστίνα Τσιπλίδη

Νίκος Φουντουκάκης

Σκηνοθεσία-Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Λευτέρης Διαμαντάρας

Η εκδήλωση θα είναι με ελεύθερη για το κοινό.

11081805_353986751472416_594706245_n 11077834_353986611472430_1122337059_n

Επιμέλεια: Αντριάνα Μπόθου

Διαδώστε!

2 Σχόλια

 1. Αγγελική Στρατή

  Να διευκρινήσουμε ότι η πρωτοβουλία «διεκδίκησης» της Συνάντησης ανήκει στις δύο θεατρικές ομάδες της Άνδρου με προτροπή της Προέδρου του Θ.Ο.Α. κας Μαρίας Πιττακίδη. Ο Δήμος Άνδρου θα συμμετέχει στο οικονομικό σκέλος της διοργάνωσης, εφόσον αυτή τελικά φιλοξενηθεί από το νησί μας. Η απόφαση θα παρθεί από την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου, εφόσον κριθεί η καταλληλότητα ή όχι των διαθέσιμων χώρων που απαιτούνται για τη διοργάνωση της Συνάντησης.

  Reply
 2. Αγγελική Στρατή

  Επίσης, οι συζητήσεις είναι σε αρχικό στάδιο ανάμεσα στις θεατρικές ομάδες και το Δήμο, δεν έχει γίνει επίσημη επικοινωνία με την Ο.Ε.Θ.Α. Χρειάζεται να προηγηθούν άλλες διαδικασίες πριν γίνει η υποβολή φακέλου για τη διεκδίκηση της Συνάντησης.
  Αυτά για τη διευκρίνιση του θέματος και την αποφυγή παρανοήσεων.

  Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!