Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Ο Δήμος Άνδρου για το πρόβλημα με την αποκομιδή των σκουπιδιών

dimos
Λόγω σοβαρής βλάβης εξαρτήματος του δεματοποιητή και μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα, δεν γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων από κανένα σημείο του νησιού.
Παρακαλούμε θερμά τους πολίτες της Άνδρου για την κατανόηση και την υπομονή τους. Επίσης παρακαλούμε για όσο διάστημα διαρκέσει το πρόβλημα να αποφεύγουν να τοποθετούν απορρίμματα στους κάδους, αλλά να τα κρατούν στον χώρο τους. Στην περίπτωση, δε, που υποχρεωθούν να τοποθετήσουν απορρίμματα στους κάδους, παρακαλούμε να χρησιμοποιήσουν μαύρες σακκούλες, πολύ καλά δεμένες.
Με την ευκαιρία θέλουμε να τονίσουμε πως γίνεται κανονικά η αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών, τόσο από τους μπλε κάδους, όσο και από τους καφέ κάδους κομποστοποίησης. Συνεπώς δεν υπάρχει κάνενα απολύτως θέμα με τα ανακυκλώσιμα υλικά. 
 
Η εντατικοποίηση της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης επιβάλλεται, καθώς αποτελεί το πιο σημαντικό κομμάτι στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων όχι μόνο στο νησί μας, αλλά παντού. Τα οργανικά απορρίμματα (π.χ. φαγητά), θα πρέπει να ρίχνονται αποκλειστικά στους καφέ κάδους της κομποστοποίησης. Έτσι θα περιορίσουμε σημαντικά τον όγκο των απορριμμάτων. Είναι θέμα ύψιστης ανάγκης για το νησί να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.
 
Ο Δήμος Άνδρου, πέρα από τις πέντε ενημερωτικές συναντήσεις του περασμένου χειμώνα για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την  ανακύκλωση, θα ξεκινήσει σύντομα νέο γύρο ενημερώσεων, με έμφαση στην ανακύκλωση και την κομποστοποίηση.
 
Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου

Διαδώστε!

1 Σχόλιο

  1. Πατρα Καπελλα Μαμαη

    Το θεμα των απορριματων ομως δεν μονο τωρινο ….και ειχατε υποσχεθη οτι αυτο το θεμα θα ληξει…αλλα….δεν τα εχεται μπροστα σας, κι οταν εχει Νοτια να εισπνεουμε ολη τη βρομια,,,,αλλαζουμε σπιτια κχυριε Δημαρχε….χωρια οτι ειναι διπλα στο καινουργιο σχολειο,και διπλα στον παιδικο σταθμο,,,,,θα θελαμε εργα…κι οχι λογια…..

    Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!