Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Ο Δήμος Άνδρου για το ζήτημα των ανμογεννητριών

10453201_10203968675236733_948408953_n

Ανακοίνωση για τον αγώνα που έχει ξεκινήσει, κατά της αυθαίρετης εγκατάστασης ανεμογεννητριών, εξέδωσε ο Δήμος Άνδρου.

Αναλυτικότερα: 

Ο κοινός αγώνας συνεχίζεται, με τα τέσσερα νησιά Άνδρος, Τήνος, Πάρος και Νάξος, να δίνουν έναν αγώνα κατά της αυθαίρετης εγκατάστασης ανεμογεννητριών. Η συγκέντρωση που έγινε στην Πάρο από τον παριανό λαό ήταν μεγαλειώδης.
Στην συγκέντρωση συμπαρατάχθηκαν και συμπαραστάθηκαν οι Δήμαρχοι των άλλων νησιών με επιστολές οι οποίες διαβάστηκαν στο κοινό που παρακολουθούσε.
Ο Δήμαρχος Πάρου έστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον Δήμαρχο Άνδρου για την συμπαράσταση του στη συγκέντρωση στην Πάρο.

Παρακάτω παραθέτουμε την επιστολή του Δημάρχου Άνδρου και την ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Πάρου

—————————————————————————————————————————————————————–

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Σε μια δύσκολη περίοδο, τόσο για τη Χώρα μας, όσο και για τα νησιά μας, όπου η οικονομική κρίση έχει φέρει σε δεινή θέση τις τοπικές κοινωνίες, είναι αδιανόητο να επιτρέψουμε να αποφασίζουν άλλοι για εμάς, χωρίς εμάς.
Η απόφαση για την εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών πάρκων στα νησιά μας δεν μπορεί να παρθεί χωρίς την ομόφωνη συναίνεσή μας.
Είναι αδιανόητο να παίρνουν οι κυβερνώντες αποφάσεις για τη ζωή μας χωρίς να μας ρωτούν. Εμείς ζούμε σε αυτά τα νησιά, εμείς δουλεύουμε σε αυτά τα νησιά, εμείς πονάμε αυτά τα νησιά. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να γίνουν έργα χωρίς να ερωτηθούμε εμείς οι κάτοικοι των νησιών μας. Και μπορεί να είμαστε λίγοι, που διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, αλλά είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά και δεν πρόκειται να δεχθούμε άβουλα οτιδήποτε θα βλάψει τον τόπο μας.
Θέλω να στείλω μέσα από την καρδιά μου, ένα μήνυμα συμπαράστασης, τόσο στους φίλους Παριανούς, όσο στους Ναξιώτες και στους Τηνιακούς και να τους διαβεβαιώσω ότι οι κάτοικοι της Άνδρου θα δώσουν βροντερό παρών σε κάθε μορφής κινητοποίησης, με στόχο να σταματήσει η αυθαίρετη δημιουργία βιομηχανικών αιολικών πάρκων, που θα βλάψει το μοναδικό περιβάλλον των νησιών μας.
Συμπαραστάτες στην προσπάθειά μας, έχουμε όλους τους κατοίκους των Κυκλάδων. Συμμάχους έχουμε σε όλη την Ελλάδα που αγαπούν και θαυμάζουν τα Κυκλαδίτικα νησιά και δεν θέλουν να αλλοιωθεί η φυσική ομορφιά τους.
Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι κανένα έργο δεν πρόκειται να γίνει, που θα προσβάλλει την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.
Σήμερα, γίνεται μόνο η αρχή. Ήδη έχουμε στείλει επιστολή με την οποία ζητούμε στις 7 Απριλίου να συναντηθούμε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη, προκειμένου να του γνωστοποιήσουμε τις προθέσεις μας, με γνώμονα πάντα το συμφέρον του τόπου μας. Ο αγώνας μόλις ξεκίνησε και όλοι ενωμένοι, θα αποτρέψουμε την υλοποίηση ενός έργου που θα βλάψει ανυπολόγιστα την πολιτιστική μας κληρονομιά και το μοναδικό μας περιβάλλον.

Με εκτίμηση

Θεοδόσης Ι. Σουσούδης

Δήμαρχος Άνδρου

—————————————————————————————————————————————————————–
Προς
Δήμαρχο Άνδρου
Θεοδόση Σουσούδη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Παροικία Πάρου Ταχ. Κώδικας: 84400
Τηλέφωνο: 2284360129
FAX: 22840-22078
e.mail: grafeiodimarhouigiparos.gr

Αγαπητέ Δήμαρχε,
Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω και προσωπικά που συντάχθηκες στο πλευρό του Παριανού Λαού, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των ανεμογεννητριών που πραγματοποιήθηκε χθες 26/03/2017, στην Παροικιά της Πάρου.
Η χθεσινή συγκέντρωση ήταν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της εγκατάστασης βιομηχανικών αιολικών πάρκων στα νησιά μας. Με σεβασμό στην ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά και το μοναδικό περιβάλλον των Κυκλάδων εκφράσαμε σύσσωμοι την αντίθεσή μας στην επικείμενη λεηλασία τους, προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων που επικαλούνται την «ανάπτυξη» και αδιαφορούν για το έγκλημα εις βάρους της τοπικής κοινωνίας και του τόπου μας.
Στον αγώνα αυτό με χαρά σας βρίσκουμε συμπαραστάτες και όλοι μαζί θα δώσουμε μια ηχηρή απάντηση σε ένα σχέδιο που επιβάλλεται με αυταρχικό και αντιδημοκρατικό τρόπο χωρίς καμία συναίνεση των τοπικών κοινωνιών μας.
Συνεχίζοντας ενωμένοι θα νικήσουμε.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ο Δήμαρχος Πάρου
Μάρκος Κωβαίος

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!