Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Ο Δήμος Άνδρου στηρίζει την καθιέρωση “Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας”

1018449-glwssikes-gkafes_680

Στην έκδοση ψηφίσματος για την καθιέρωση  της “Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας” αναμένεται να προχωρήσει ο Δήμος Άνδρου, ύστερα από σχετική πρόσκληση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) της οποίας το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε πρόσφατα ομόφωνα, να στηρίξει την σχετική πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας .

Το συγκεκριμένο ζήτημα αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου την Τρίτη 23 Μαρτίου, ενώ η προτεινόμενη ημερομηνία καθιέρωσης της Παγκόσμιας ημέρας είναι η 20η Μαΐου.  Όπως επισημαίνει η ΚΕΔΕ στην επιστολή που έχει κοινοποιηθεί σε όλους τους Δήμους, πρόκειται για μια κορυφαία πρωτοβουλία που αναδεικνύει την ανεκτίμητη προσφορά του Ελληνισμού στον παγκόσμιο πολιτισμό και στοχεύει στην προβολή της Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας και την ανάδειξη της ιστορικής της παρουσίας.

«Η ελληνική γλώσσα και ο ελληνικός πολιτισμός, συνιστούν την ουσία του Ελληνισμού, των αρχών, των κανόνων, των αξιών και των ιδανικών του. Είναι η πολύτιμη παρακαταθήκη των προγόνων μας, με αδιάσπαστη ιστορική συνέχεια. Αποτελεί καθήκον για όλους μας, να ενισχύσουμε την προσπάθεια αυτή, και να γίνουμε «συνοδοιπόροι» σε αυτό το «ταξίδι» για την καθιέρωση της «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΚΕΔΕ.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!