Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Ο Δήμος Μυκόνου καθάρισε τις παραλίες του νησιού

FullSizeRender_1

Ολοκληρώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο καθαρισμός των παραλιών της Μυκόνου από ειδικά συνεργεία για λογαριασμό του Δήμου, προκειμένου έγκαιρα οι παραλίες να βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση κατά την τουριστική σεζόν.

FullSizeRender_2

Ο καθαρισμός έγινε στις πολυσύχναστες κυρίως παραλίες, καθώς και σε τμήματα του αιγιαλού σε όλο το νησί, που υπήρχε πρόσβαση. Επίσης, τμήματα της βόρειας πλευράς του νησιού καθαρίζονται σε βάθος έως και 30 εκ. ώστε να αφαιρεθούν αποθέσεις από το χειμερινό κύμα, που λόγω των ανακαινίσεων της άμμου, επικάθονται σε βάθος χωρίς να είναι ορατά, καθώς επίσης απομακρύνθηκαν αποθέσεις υλικών από χείμαρρους.

FullSizeRender_3

Ειδικότερα εκτελούνται οι εργασίες:

  • Καθαρισμός των προϊόντων αναμόχλευσης.
  • Απομάκρυνση απορριμμάτων (παλιά αντικείμενα – πλαστικά- χαρτιά – γυαλιά)
  • Ισοπέδωση των τμημάτων των παραλιών και διαμόρφωση ακτών.

FullSizeRender_4

Σε κάθε περίπτωση οι όλες ενέργειες έγιναν με σεβασμό στο περιβάλλον και στην χλωρίδα των παραλιών.

Οι παραλίες που καθαρίστηκαν και όσες απομένουν για να ολοκληρωθεί το έργο εντός των ημερών, είναι αυτές που έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες με τις αποφάσεις του 2016 και του 2017 της αρμόδιας επιτροπής του Γενικού Κανονισμού Λιμένα. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τις παραλίες: Πλατύς Γιαλός, Ψαρού, Καλαμοπόδι (Παραντάις), Πλιντρί (Σούπερ Παραντάις), Παράγκα, Αγράρι, Ελιά, Καλό Λιβάδι, Καλαφάτης, Άγιος Στέφανος, Πάνορμος, Άγιος Ιωάννης Διακόφτης, Κόρφος, Τούρλος, Αγία Άννα Καλαφάτη,  Φτελιά, Λιά, Μεγάλη Άμμο κλπ.

FullSizeRender_5

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς συντόνισε το όλο έργο και έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. «Είμαστε στην κορυφή των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών, και οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε το νησί μας, σε κάθε περίπτωση, σαν το σπίτι μας, καθαρό και πολιτισμένο» όπως δήλωσε.

IMG_4882 IMG_4883 IMG_4884 IMG_4885 IMG_4886

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!