Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Ο Δήμος Νάξου λέει «ναι» και στην ανακύκλωση γυαλιού!!

ννν

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης οργανώνει πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού.

Για την υλοποίηση του προγράμματος ήδη τοποθετήθηκαν 20 κώδωνες στη Χώρα, στον Άγιο Προκόπη, στην Αγία Άννα και στην Πλάκα και το επόμενο διάστημα αναμένεται να τοποθετηθούν 30 ακόμα κάδοι στην υπόλοιπη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες. Οι μπλε κώδωνες συλλογής γυάλινων συσκευασιών (γυάλινα μπουκάλια και γυάλινα δοχεία) έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία ώστε να βρίσκονται κοντά σε επιχειρήσεις εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως καφέ, μπαρ, ξενοδοχεία και εστιατόρια, που αποτελούν κύριες πηγές παραγωγής αποβλήτων γυάλινης συσκευασίας.

Η αποκομιδή και μεταφορά του υλικού θα γίνεται με ευθύνη της ΕΕΑΑ και το υλικό θα οδηγείται για αξιοποίηση και ανακύκλωση σε παραγωγούς εντός και εκτός Ελλάδας.

Η επιτυχία του προγράμματος στηρίζεται στη συμμετοχή όλων των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος και των υπαλλήλων τους, αλλά και στη συμβολή όλων των πολιτών.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!