Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Ο Δήμος Ρόδου εντείνει τις δράσεις για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή

b5cbcdf9c5e5f904abdc202802205247

Ο Δήμος Ρόδου εντείνει τις δράσεις για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή συμμετέχοντας στην συνάντηση των εταίρων του Ολοκληρωμένου Έργου «LIFE-IP AdaptInGR – Ενισχύοντας την εφαρμογή της πολιτικής προσαρμογής στην Ελλάδα» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, στο Πράσινο Ταμείο στην Αθήνα.

Τον Δήμο Ρόδου εκπροσώπησε ο Δρ. Γαμβρούδης Χρήστος, ειδικός σύμβουλους του Δήμου σε θέματα περιβάλλοντος και επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος ο οποίος επεσήμανε πως μέσω του προγράμματος LIFE στόχος είναι η προτεραιοποίηση δράσεων που μπορούν να υποστηρίξουν μακροπρόθεσμα μια πόλη που προετοιμάζεται για επερχόμενες κρίσεις, ακούει τους πολίτες, υποστηρίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη και είναι ζωντανή, ελκυστική και δημιουργική.

Ο Δήμος Ρόδου συμμετέχει στο πρόγραμμα ως Εταίρος-14 (GR) με δράσεις όσον αφορά την Διαχείριση παράκτιων κινδύνων και καταστροφών στη Βορειοδυτική Ρόδο με στρατηγικά σχέδια και έργα ήπιων παρεμβάσεων πιλοτικού χαρακτήρα καθώς και αγορά απαραίτητου εξοπλισμού με ενδεικτικό συνολικό προϋπολογισμό 284,769.80 €. Επίσης ο Δήμος Ρόδου σε συνεργασία με το ΕΜΠ εκπονεί το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος (ΣΔΑΕΚ) του δήμου.

Στο πρόγραμμα LIFE-ΙP AdaptInGR προϋπολογισμού 14,2 εκ. € και διάρκειας 8 ετών συμμετέχουν 18 στρατηγικοί εταίροι, όπως το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το ΕΜΠ, το Πράσινο Ταμείο, 3 Περιφέρειες, 4 Δήμοι (ένας εκ των οποίων ο Δήμος Ρόδου), η Ακαδημία Αθηνών κ.α

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος τόνισε πως «Το Σχέδιο δράσης για την προσαρμογή της Ρόδου στην κλιματική αλλαγή περιλαμβάνει τόσο παρεμβάσεις άμεσης προτεραιότητας – αρκετές από τις οποίες έχουν υλοποιηθεί ήδη, όπως συντήρηση χώρων πρασίνου του Δήμου, 3000 νέες φυτεύσεις κάθε χρόνο, αποτελεσματικότερη χρήση ενέργειας σε δημόσια κτήρια (Δημαρχείο Ρόδου), προώθηση ήπιων μορφών μετακίνησης (Ηλεκτροκίνητα λεωφορεία ΡΟΔΑ), αγορά νεών απορριμματοφόρων χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμου κ.α όσο και δράσεις με μακροχρόνια προοπτική που είναι κρίσιμο να ξεκινήσουν με τη συνεργασία όλων».

Πηγή: Ροδιακή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!