Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος ΠΝΑΙ Δια Βίου Μάθησης κ. Άγγελος Ανανίας για το Πολυπολιτισμικό Σχολείο Ρόδου

unnamed

Με αφορμή καταγγελίες συμπολιτών μας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ότι στο Πολυπολιτισμικό Σχολείο Ρόδου με ευθύνη του Φινλανδικού τμήματος υπάρχει αναρτημένος χάρτης που αναφέρει το κράτος των Σκοπίων με την ονομασία «Μακεδονία», η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία ενισχύει το Πολυπολιτισμικό Σχολείο με την παραχώρηση του κτηρίου στο οποίο λειτουργεί και την κάλυψη μέρους των λειτουργικών του εξόδων, ανταποκρίθηκε άμεσα. Ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Δια Βίου Μάθησης Άγγελος Ανανίας επισκέφθηκε το σχολείο και συνάντησε τους αρμόδιους καθηγητές. Μέσα σε πολύ καλό κλίμα ενημερώθηκε από τη Διευθύντρια κυρία Μίνα Παστρικού, η οποία τον διαβεβαίωσε πως δεν υπήρχε κακή πρόθεση καθώς τα σχολικά βιβλία της Φινλανδίας, χρησιμοποιούν αυτή την ονομασία.

Με σεβασμό στην ιστορική αλήθεια, στην ευαισθησία της κοινωνίας αλλά και στην ελληνική εθνικότητα των παιδιών, πραγματοποιήθηκε σχολική δραστηριότητα κατά την οποία τα παιδιά ενημερώθηκαν για την ελληνική υπόσταση και τον πολιτισμό της Μακεδονίας. Όλοι συμμετείχαν με ευχαρίστηση και αντιλήφθηκαν ότι η Μακεδονία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας. Στο τέλος τα παιδιά άλλαξαν το όνομα στο χάρτη με το διεθνώς αποδεκτό F.Y.R.O.M. και τα αρχικά των ίδιων λέξεων στα φινλανδικά.

Είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι στα όρια της περιφέρειάς μας συμβιώνουν αρμονικά, άτομα που προέρχονται από διαφορετικές χώρες, έχουν διαφορετική παιδεία και πολιτισμό. Αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη αλληλοκατανόησης, αλληλοσεβασμού και αντίληψης των ορίων του κάθε μέρους της πολυπολιτισμικής κοινωνίας μας.

 Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος ΠΝΑΙ 

Δια Βίου Μάθησης

  Άγγελος Ανανίας

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!