Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Ο κινηματογράφος μπαίνει… στα σχολεία

pegasus_LARGE_t_981_14206631_type12499
To εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτη Ώρα Σινεμά επιστρέφει για να παρουσιάσει δωρεάν στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την ιστορία του σινεμά με ευφάνταστο τρόπο.

Το «Πρώτη Ώρα: Σινεμά» είναι ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα εισαγωγής στην τέχνη του κινηματογράφου, που διοργανώνεται από το 2006 από την Κινηματογραφική Εταιρεία Αθηνών (Νύχτες Πρεμιέρας, Athens Open Air Film Festival).

Από τον Ιανουάριο του 2014 το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ξεκίνησε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και παρουσιάζουν μία εξελιγμένη και διαδραστική μορφή του προγράμματος σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Αττικής.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι που συνδυάζει τη μάθηση με την ψυχαγωγία και στοχεύει στην περαιτέρω εξοικείωση των μαθητών και των καθηγητών τους με την πιο δημοφιλή σύγχρονη μορφή τέχνης. Μέσω μιας συνοπτικής εικόνας της ιστορίας του παγκόσμιου και του ελληνικού κινηματογράφου και σε συνδυασμό με γνώσεις σχολικών μαθημάτων όπως η Ιστορία, οι Θετικές επιστήμες, η Ελληνική ή Ξένη Γλώσσα και η Γεωγραφία, δημιουργεί ένα κινηματογραφικό παιχνίδι μάθησης.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τρεις διαφορετικές παρουσιάσεις: Παγκόσμιο, Ελληνικό Και Γαλλικό Σινεμά. Ένας ειδικά εκπαιδευμένος νέος ηθοποιός παρουσιάζει μια διαδραστική παράσταση, που αποτελείται από μικρά αποσπάσματα γνωστών ή και άγνωστων ταινιών, ενώ παράλληλα με την προβολή προκαλεί τους μαθητές να σκεφτούν, να συζητήσουν και τέλος να ανακαλύψουν μέσα από αυτή την πρωτότυπη διαδικασία -η οποία διαρκεί όσο μια διδακτική ώρα- τα μυστικά που κρύβουν οι κινηματογραφικές εικόνες.

Ειδικά για φέτος, στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν γνωστοί έλληνες σκηνοθέτες, ηθοποιοί και παραγωγοί που θα μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους με τους μαθητές.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!