Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Ο μέσος Αμερικάνος οδηγός περνά 9 ημέρες τον χρόνο μέσα στο αυτοκίνητο

autokinita-aftodioikisi

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο μέσος Αμερικάνος πέρασε περισσότερες από 9 ημέρες μέσα στο αυτοκίνητό του το 2018. Συγκεκριμένα, κατά μέσο όρο, ο κάθε Αμερικάνος οδηγός, ηλικίας άνω των 16 ετών, βρέθηκε 225 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο του τον περασμένο χρόνο, ενώ ένα τυπικό δρομολόγιο μιας διαδρομής έφτασε τα 27,1 λεπτά το 2018, το υψηλότερο όλων των εποχών, αυξημένο κατά 2 λεπτά από το 2009, κάτι που σημαίνει πως οι οδηγοί βρίσκονται μέσα στα αυτοκίνητά τους για επιπλέον 20 λεπτά κάθε εβδομάδα.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για την αύξηση του χρόνου μετακίνησης, όπως το γεγονός πως όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει να μείνει στα προάστια των μεγάλων πόλεων, αλλά και των μη βελτιωμένων υποδομών τους, που μη μπορώντας πλέον να εξυπηρετήσουν τον πληθυσμό, προκαλούν κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως οι μεγαλύτερες σε διάρκεια μετακινήσεις μπορούν να έχουν καταστροφικές συνέπειες στην ψυχική και στην σωματική υγεία των οδηγών. Όπως τονίζουν, οι οδηγοί και οι επιβάτες που περνούν σημαντικό χρόνο μέσα στα οχήματά τους είναι πιο πιθανό να είναι παχύσαρκοι, να κινδυνεύουν να αποκτήσουν υψηλή αρτηριακή πίεση, ενώ έχουν και αυξημένες πιθανότητες να χωρίσουν. Όπως είναι αναμενόμενο, αυξάνεται η κατανάλωση καυσίμων, που έχει ως αποτέλεσμα τις περισσότερες εκπομπές ρύπων.

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!