Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Ο Ναξιώτης Γιάννης Θεωνάς νέος διοικητής του ΙΚΑ

58795
Ο Γιάννης Θεωνάς με καταγωγή από το Φιλώτι Νάξου ορίστηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη νέος διοικητής του ΙΚΑ, μετά την παραίτηση που υπέβαλε για προσωπικούς λόγους ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος…

Ο κ. Σπυρόπουλος θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι να ολοκληρωθούν στο τέλος του μήνα οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες για τον ορισμό του νέου διοικητή (έγκριση από την επιτροπή του άρθρου 49Α της Βουλής, δημοσίευση σε ΦΕΚ).
Ο κ. Θεωνάς -μέχρι σήμερα υποδιοικητής του ΙΚΑ, είναι οικονομολόγος, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, πρώην ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, πρώην μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της ΓΣΕΕ, της οποίας διετέλεσε και γενικός γραμματέας από το 1992 ως το 1994. Την τελευταία δεκαετία ήταν μέλος της ΚΕ και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Νέος υποδιοικητής, στη θέση του κ. Θεωνά, ορίζεται ο νομικός Διονύσιος Καλαματιανός, ο οποίος έχει ασχοληθεί εκτενώς με το δίκαιο κοινωνικής ασφάλισης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της ΑΣΟΕΕ και μέλος της ομάδας για την κοινωνική ασφάλιση της επιτροπής προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
Με τα νέα δεδομένα, η διοίκηση του ΙΚΑ διαμορφώνεται ως εξής:
Διοικητής: Γιάννης Θεωνάς
Υποδιοικητής: Γιάννης Δούκας
Υποδιοικητής: Διονύσης Καλαματιανός

Υποδιοικητής: Βασιλική Τριανταφυλλίδη, που παραμένει.

Πηγή: http://www.cycladesvoice.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!