Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Ο «άμισθος σύμβουλος» και η «άγνωστη» λέξη διαβούλευση – Του Δημοτικού Συμβούλου Βασίλη Αδάμη

Διαβάζουμε στο τοπικό έντυπο  της Άνδρου, μια ανάρτηση σχετικά με την τοποθέτηση μιας τουαλέτας στο λιμάνι Γαυρίου.

Για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια για το σχετικό θέμα, επειδή υπάρχει  σκόπιμη παραπληροφόρηση, αναφέρω τα εξής:

Εδώ και καιρό ο «άμισθος» σύμβουλος του Δημάρχου, «ειδικός» πλέον για λιμενικά έργα έφερε μια τουαλέτα από την χώρα, για να την τοποθετήσει μέσα στο λιμάνι.

Αποφάσισε λοιπόν από μόνος του, αυθαίρετα να την βάλει μπροστά από τα μαγαζιά της νότιας προβλήτας, σε απόσταση 10 μέτρων, έτσι για να υπάρχει ένα αξιοθέατο.

Μετά την κατακραυγή από τους καταστηματάρχες της περιοχής, την πήρε και πήγε να την βάλει πλάτη από το στέγαστρο των ΤΑΧΙ.

Ακολούθησαν πάλι διαμαρτυρίες και μέσα σε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου, επενέβη το Λιμεναρχείο Άνδρου, για να υπενθυμίσει στον κ. άμισθο Σύμβουλο, ότι το λιμάνι δεν είναι τσιφλίκι κανενός, υπάρχουν νόμοι και χρειάζεται απόφαση του Λιμενικού Ταμείου για να τοποθετηθεί εντός λιμένος και σε σημείο που να μην ενοχλεί.

Προφανώς νόμιζε ότι θα πέρναγε έτσι άλλη μια παρανομία, αντίστοιχη του ελικοδρομίου που έχει επέμβει ήδη ο εισαγγελέας.

Έτσι αναγκαστικά το θέμα ήρθε στο Λιμενικό Ταμείο για έγκριση, αλλά χωρίς να έχει γίνει πριν κάποια διαβούλευση με τα υπόλοιπα μέλη του Λιμενικού Ταμείου και του Λιμεναρχείου Άνδρου, για το σημείο που πρέπει να τοποθετηθεί η τουαλέτα.

Αγνόησε τους πάντες και τον Λιμενάρχη της Άνδρου και παρουσίασε ένα σχέδιο με σημείο τοποθέτησης, μπροστά από τα μαγαζιά της βόρειας προβλήτας, δίπλα από την αφετηρία του ΚΤΕΛ στα δυο μέτρα, δίπλα από την αναμονή των επιβατών στο σκέπαστρο στα 10 μέτρα, δίπλα από δύο μαγαζιά εστίασης με τραπεζοκαθίσματα στην παραλία το καλοκαίρι και μπροστά στην έξοδο των επιβατών από τα πλοία, για να αντικρίζουν σαν πρώτη εικόνα οι επισκέπτες τις τουαλέτες και να απολαμβάνουν όλοι μαζί τις δυσοσμίες. Η αντίρρησή μου φυσικά δεν ήταν να μην τοποθετηθούν οι τουαλέτες στο λιμάνι, όπως αναφέρει η παραπληροφόρηση, αλλά για το ακατάλληλο σημείο
που επελέγη.

Την ίδια άποψη είχε και ο κ. Τρανάκος.

Όσον αφορά τον κ. Λιμενάρχη Τήνου, έφερε αντίρρηση στο ότι δεν είχε εκφέρει γνώμη το Λιμεναρχείο Άνδρου και για το λόγο αυτό, ζήτησα με επιστολή μου στον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, να αναβληθεί το θέμα και να έρθει πάλι προς συζήτηση μετά από μια ομόφωνη πρόταση και με τη συμμετοχή του Λιμεναρχείου Άνδρου.

Ο πρόεδρος όμως του Λιμενικού Ταμείου, αντί να προτείνει αναβολή στο θέμα και να ζητήσει προηγούμενα τη γνώμη της τοπικής λιμενικής αρχής το έφερε προς ψήφιση, με αποτέλεσμα τα μέλη της Τήνου να ψηφίσουν για κάτι που αφορά την Άνδρο και ενώ δεν υπήρχε ομόφωνη πρόταση ως προς το
σημείο τοποθέτησης.

Βέβαια ο κ. πρόεδρος, δεν έχει κάνει το ίδιο να φέρει προς έγκριση στο ΔΣ, την απόφαση του ΔΣ ΑΝΔΡΟΥ για το ΠΕΑΛ ΓΑΥΡΙΟΥ μετά από ένα σχεδόν χρόνο.

Έτσι αποφάσισαν λοιπόν: ο κ. Τηνιακός, η κ. Μπιθικώτση, η κ. Κοζανίτη και ο κ. Μαντζώρος, ότι πρέπει αυτό το αξιοθέατο να μπει σε περίοπτη θέση για τουριστικούς σκοπούς και είναι οι ίδιοι που ψήφισαν αρνητικά για την προέκταση του λιμανιού και τη δημιουργία κρουαζιέρας για την Άνδρο.

Είναι οι ίδιοι που ψήφισαν η επισκευή της βόρειας προβλήτας και η
περίφραξη, να γίνει μετά από δυο χρόνια και όχι μέσα σε 6 μήνες όπως μπορούσε να είχε γίνει, με μοναδικό γνώμονα να διαχειριστεί ο Δήμος τα 430.000 ευρώ και όχι το Λιμενικό Ταμείο.

Είναι οι ίδιοι που ψήφισαν να γίνει η ράμπα καθέλκυσης σκαφών, χωρίς κανένα σχέδιο, με αποτέλεσμα να χρειάζονται και πάλι χρήματα για επί πλέον επεμβάσεις.

Αυτά είναι τα έργα στο λιμάνι Γαυρίου από τους ειδικούς, εκτός από ένα έργο ουσίας που έγινε Η ΕΚΒΑΘΥΝΣΗ που την πατρονάρουν σαν δικό τους ενώ όλοι ξέρουν ότι άλλοι εργάσθηκαν γι’ αυτό το έργο.

Βέβαια δεν γνωρίζουν, ότι  η όλη διαδικασία εγκατάστασης της τουαλέτας, πρέπει να πάρει και την έγκριση του Υπουργείου Ναυτιλίας, γιατί αφορά κατασκευή εντός λιμένος και φυσικά θα ερωτηθεί τότε και το Λιμεναρχείο Άνδρου.

Ας καταλάβουν όμως κάποιοι ότι το λιμάνι δεν είναι τσιφλίκι
κανενός, υπάρχουν νόμοι, υπάρχουν διαδικασίες, υπάρχουν θεσμικά που δεν πρέπει να αγνοούνται.

 

Ακολουθεί η επιστολή μου προς τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου:

«Κύριοι

Σας ενημερώνω ότι η ψήφος μου για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του ΔΣ της 8/2/21εχουν ως εξής.

Για το πρώτο θέμα ψηφίζω αρνητικά διότι διαφωνώ με την θέση που έχει προταθεί να τοποθετηθούν οι τουαλέτες στο λιμάνι Γαυρίου, επειδή υπάρχουν αντιδράσεις για τους λόγους που αναφέρω στη επιστολή μου που σας έχω στείλει την 8/2/21.

Τουαλέτες πρέπει να μπουν στο λιμάνι, αλλά σε θέση που θα αποφασιστεί μετά από διαβούλευση με τα μέλη της Ανδρου και το ΛΧ Άνδρου, σε σημείο που να μην ενοχλούν. 

Επίσης δεν γνωρίζουμε την θέση του Λιμεναρχείου Άνδρου. 

Ως εκ τούτου, προτείνω το πρώτο θέμα να αναβληθεί και να έρθει πάλι, με ομόφωνη πρόταση. 

Για τα θέματα 2,3,4

Ψηφίζω θετικά

Για το θέμα 4 δεν ξέρω αν έπρεπε να είχε ορίσει ο Δήμος Άνδρου εκπρόσωπο στην επιτροπή πριν την έγκριση από το ΔΣ του ΔΛΤΤΑ. 

Υ.Γ. Παρακαλώ στα πρακτικά να αναγράφουν ακριβώς τα όσα αναφέρω. 

 

Με τιμή 

Αδάμης Βασίλης

Μέλος του ΔΛΤΤΑ 

Δημοτικός Σύμβουλος Άνδρου»


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!