Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Ο «εφιάλτης» της Μεσαριάς…

Λακούβες, σαμαράκια, κακοτεχνίες, ανολοκλήρωτα έργα που δεν γνωρίζει κανείς εάν και πότε θα αποκατασταθούν… Αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα του δρόμου της Μεσαριάς που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αλλά και επισκέπτες που δυσανασχετούν με την κατάσταση που επικρατεί.

Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να προστατέψουν τις οικογένειές τους και να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους που πλέον φαντάζει «Γολγοθάς», 42 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής κοινοποίησαν εξώδικη διαμαρτυρία στο Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, για την κακή κατάσταση του δρόμου, εστιάζοντας στις κακοτεχνίες, την ολισθηρότητα και τις λακούβες.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ… η επικινδυνότητα του δρόμου εμφανής, ξεκάθαρη…


 

Διαδώστε!

2 Σχόλια

 1. Και λίγα φαίνονται στις φωτογραφιες

  Δείγμα μοναδικής ανευθυνότητας και ανικανότητας. Ποιος ανεγκεφαλος σκέφτηκε ότι στις αρχές του χειμώνα έπρεπε να καταστρέψουν τον κεντρικό δρόμο του χωριού, να ανοίξουν χαντάκια που σε κάθε βροχή μεγαλώνουν, κάνοντας αδύνατη την κίνηση των κατοίκων είτε πεζών είτε με αυτοκίνητα ή μηχανάκια; Ποιος θα πληρώσει τους λογαριασμούς για το νερό που ξοδεύουν οι άνθρωποι των οποίων τα σπίτια έχουν πρόσοψη στο δρόμο, που όταν δεν βρέχει τρέχουν να βρεξουν τα χώματα για να μην μπουν στις αυλές και στο εσωτερικό των σπιτιών τους; Ποιος ευθύνεται για τα μικρά παιδιά και τους ασθενείς που εισεπνευσαν τεράστια ποσότητα σκόνης τόσο τις ημέρες της καταστροφής της ασφάλτου όσο και οποτε δεν βρέχει και σηκώνονται σύννεφα σκόνης. Τα υπόλοιπα: ζημιές αυτοκινήτων, περιουσιών, σωματικές βλάβες αποτιμώνται σε χρήμα πολύ πιο εύκολα , αποζημιώνονται και αποδίδονται ευθύνες σε υπηρεσίες και πρόσωπα. Αυτό που οπωσδήποτε μένει από αυτή την ιστορία είναι το πόσο επικίνδυνοι για τους πολίτες μπορούν να γίνουν οι ανίκανοι διοικούντες.

  Reply
 2. Κωνσταντίνος Στρατής

  Σε συγκέντρωση των Μεσαριανών που έγινε στη πλατεία Μεσαριάς παρόντος του Δημαρχου ο οποίος προσπάθησε παντοιοτρόπως να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ζήτησα το λόγο και του είπα μια μόνο φράση οτι «το πιο τραγικό που δεν ανέφερε κανένας και το οποίο θα έχει μακρόχρονες επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της Μεσαριάς ειδικά των παιδιών και των νηπίων, είναι η εισπνοή κονιορτοποιημένης ξηρής πίσσας επί μακρόν χρόνο νύχτα και ημέρα,» Για πολλές βδομάδες πριν έρθουν οι καταρρακτώδεις βροχές όλα τα σπίτια του χωριού ήταν μαύρα από τη σκόνη της κονιορτοποιημένης πίσσας. Παρά τις τεράστιες ποσότητες νερού που καταναλώθηκαν για τον καθαρισμό αυλών και αυτοκινήτων, σε λίγη ώρα ήταν πάλι όλα κατάμαυρα. Λυπάμαι πάρα πολύ γιατί αυτό που έγινε καταδεικνύει το βάθος και το ύψος και το πλάτος της μεγάλης ανευθυνότητας και της έλλειψης γνώσεων για τις συνέπειες εσφαλμένων πράξεων, την έλλειψη πρόληψης του καρκίνου. Διότι η πίσσα που ανέπνευσε ο κόσμος προκαταγγέλει μελλοντικούς θανάτους από καρκίνο στην Μεσαριά.
  Κωνσταντίνος Στρατής

  Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!