Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Ο ρόλος του Υπουργείου Προπαγάνδας… Άνδρου!

neolaia-suriza-i-anthelliniki-propaganda-sunexizetai

Προπαγάνδα: Η συστηματική απόπειρα διάδοσης ιδεών, αντιλήψεων ή απόψεων στον θρησκευτικό, πολιτικό, ιδεολογικό ή άλλο τομέα, που έχει σκοπό να επηρεάσει την κοινή γνώμη και να την διαμορφώσει κατάλληλα, μέσω της μεροληπτικής, στρεβλής ή ελλιπούς μετάδοσης πληροφοριών και της παραπληροφόρησης  (Πηγή: wikipedia).

Ας συστηθούμε από την αρχή…

Το Andros Portal ξεκίνησε το «ταξίδι» του στον ειδησεογραφικό – πολιτικό κόσμο της  Άνδρου τον Οκτώβριο του 2013. Κατά διαβολική σύμπτωση η χρονική αυτή περίοδος συνέπεσε με την δημιουργία μίας άλλης ιστοσελίδας στο νησί. Ίδια περίοδος, διαφορετική αφετηρία, διαφορετική βάση. Μακριά από πολιτικές εξαρτήσεις μία μικρή ομάδα νέων προσπαθήσαμε να βάλουμε την ενημέρωση στην ζωή των Ανδριωτών, με στόχο την αντικειμενική προσέγγιση και την παρουσίαση όλων των θέσεων και απόψεων.  Στον αντίποδα ένα άλλο site που από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του, συστήθηκε στον κόσμο ως σωτήρας και προστάτης του νησιού. Περνώντας τα χρόνια φυσικά αυτή η φούσκα έσκασε και η αυτοπροβολή αποδομήθηκε μοιραία… Και χρησιμοποιώ τη λέξη μοιραία, γιατί πολύ απλά όταν τάσσεσαι με φανατισμό υπέρ ανθρώπων, τάσεων και απόψεων χωρίς να προβάλεις ποτέ αντικειμενικά χωρίς φανφάρες, την άλλη πλευρά του νομίσματος, επάξια παίρνεις τον τίτλο του «Υπουργού Προπαγάνδας Άνδρου». 

Κάπου εκεί στο ξεκίνημά μας, (σσ είχαμε μπει για τα καλά στον προεκλογικό χορό) δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από έναν άνθρωπο του οικογενειακού μου περιβάλλοντος, που σέβομαι και εκτιμώ απεριόριστα, ο οποίος μου πρότεινε συνεργασία με την συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Η αλήθεια είναι ότι εξαρχής είχα ενδοιασμούς, αφού κρίνοντας από τα ενυπόγραφα κείμενα, το ρεύμα της σελίδας πήγαινε μονότερμα υπέρ συγκεκριμένου συνδυασμού. Το προσπέρασα κι είπα να δώσω μία ευκαιρία. Αυτή που δίνω πάντα σε όλους τους ανθρώπους να κάνουν την ανατροπή, σε όποια προσωπική άποψη έχω δομήσει. Επικοινώνησα μία και μοναδική φορά με τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας τηλεφωνικά και ομολογώ ότι δεν επιβεβαιώθηκα απλά, αλλά ένιωσα το χάος να έρχεται… Στη μία ώρα συνομιλίας οι λέξεις που κατάφερα να αρθρώσω ήταν «Καλησπέρα, είμαι η τάδε» και «Καλό σας βράδυ». Αν έχεις ανοιχτά μυαλά και αυτιά, πιστέψτε με, μπορείς να καταλάβεις την ιδιοσυγκρασία ενός ανθρώπου από ένα τηλεφώνημα. Σαφώς και δεν «ταιριάξαμε» και ο καθένας συνέχισε την πορεία του, σε αντίθετους δρόμους. 

Ο μονόπλευρος πόλεμος…

Θα σταθώ σε μερικά γεγονότα για να καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει όταν χάνεται ο έλεγχος… οδηγώντας  σε δημοσιογραφικό bullying (επίκαιρο!)…

Είχα το «θράσος» προεκλογικά το 2014, να αναρτήσω ένα καθαρά πολιτικό κείμενο του τότε υποψηφίου Δημάρχου κ. Γιάννη Μαλταμπέ. Πέντε λεπτά μετά τη δημοσίευση άρχισα να δέχομαι τηλεφωνήματα από ανθρώπους οι οποίοι με απειλούσαν με μηνύσεις. Δεν τους άρεσε η πολιτική τοποθέτηση του κ. Μαλταμπέ και επιχείρησαν να τον φιμώσουν μέσω του site μου… Προφανώς η κλίκα που ήδη είχε δημιουργηθεί θεωρούσε πως λόγω του νεαρού της ηλικίας μου, θα φοβηθώ… Φυσικά το κείμενο δεν κατέβηκε ποτέ από το Andros Portal και δεν έγινε καμία απολύτως μήνυση!!! Μετά από καιρό διασταύρωσα ότι ο «σαματάς» προέρχονταν από συγκεκριμένο άνθρωπο, ο οποίος έχει μάλλον ως όνειρο να βγάζει Δημάρχους στο νησί. Τότε, ήταν αδύναμος και χρησιμοποιούσε κάθε αθέμιτο μέσο για να το επιτύχει. Όποιος έμπαινε εμπόδιο στη λόξα του, ήθελε  να τον εξαφανίσει… Εννοείται πως δεν του πιστώνεται καμία επιτυχία, παρ” ότι για λόγους επίδειξης δύναμης, συνεχώς αναφέρεται από τον ίδιο ως προσωπική νίκη. 

Ο αυτοαποκαλούμενος «βασιλιάς της ενημέρωσης» στην Άνδρο,  είχε βάλει στόχο να αφανίσει το Andros Portal, διαδίδοντας πως το site είναι τη μία του κ. Μαλταμπέ, την άλλη του κ. Καπάκη. Προφανώς η λέξη αντικειμενικότητα του είναι παντελώς άγνωστη από τότε. Ο ίδιος ανεπίσημα είχε χριστεί επικοινωνιολόγος συγκεκριμένου συνδυασμού, οι πολιτικές αναφορές περιορίζονταν υπέρ μίας παράταξης. Την ίδια στιγμή που στο Andros Portal, είχα προσωπικά επιμεληθεί και ετοιμάσει συνεντεύξεις για όλους τους υποψηφίους, αναρτούσα χωρίς καμία απολύτως διάκριση προγραμματικές θέσεις όλων των συνδυασμών Δήμου και Περιφέρειας, αλλά και τις υποψηφιότητες των Συμβούλων από όλες τις παρατάξεις. Επειδή τότε είχε πάρει όπως προανέφερα εργολαβία συγκεκριμένο συνδυασμό,  είχα φάει «Χ», και προσπαθώντας να δημοσιεύω τις θέσεις όλων των συνδυασμών αλλά και να είμαι εντάξει απέναντι στον κόσμο που διάβαζε το Andros Portal, αντλούσα το υλικό από την παραταξιακή ιστοσελίδα και από το facebook! Ούτε κατά διάνοια να λάβω επίσημα την όποια ανακοίνωση. 

Μετεκλογικά, τους πρώτους μήνες το Andros Portal  είχε αποκλειστεί από την ενημέρωση. Είχε ασκήσει βέτο ο «βασιλιάς», να λαμβάνει τις ανακοινώσεις και τα Δελτία Τύπου αποκλειστικά! Εννοείται πως και οι πληροφορίες δίνονταν αποκλειστικά στο συγκεκριμένο μέσο! Αυτά μόνο στην απαίδευτη Άνδρο γίνονταν! Μετά από μία μικρή «επανάσταση» μου, κατάφερα… να  λαμβάνω τις ανακοινώσεις τόσο εγώ, όσο η Ανδριακή και ο Περίγυρος, με διαφορά κάποιων ωρών όμως. Επαναστάτησα ξανά, χωρίς αποτέλεσμα. Συνομιλούσα μόνο με τοίχους, μέχρι που ήρθε η ανατροπή και το παρεάκι χάλασε. Από ένθερμος υποστηρικτής, το site της προπαγάνδας έκανε στροφή 180 μοιρών, αναλαμβάνοντας ρόλο αντιπολίτευσης, μηδενίζοντας τα πάντα, κάτι που διήρκησε χρόνια. Σήμερα βεβαίως συνεχίζει να κάνει αντιπολίτευση… στην αντιπολίτευση. 

Στο μεσοδιάστημα, το νησί μας δοκιμάστηκε από φωτιές. Αυτήν την περίοδο μπόρεσα να κατανοήσω πόσο βαθιά  κολλημένοι είναι συγκεκριμένοι άνθρωποι…  Και το κακό είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτοί οι άνθρωποι είχαν και βήμα να κατευθύνουν την κοινή γνώμη…  Άυπνη για να μπορέσω να καλύψω το ρεπορτάζ, έκανα το  τρομερό και φοβερό σφάλμα σε μία ανάρτηση να γράψω λάθος το όνομα ενός Διοικητή της Π.Υ. Σήμανε αυτόματα συναγερμός στο ανύπαρκτο μυαλό του και σε σχόλιο στο facebook  ο «παρασημοφορημένος» Ανδριώτης δημοσιογράφος  με εγκάλεσε δημόσια για το τραγικό μου λάθος, σε μία άνευ προηγουμένου αντιδεοντολογική επίθεση. Εκείνες τις ημέρες είχε μπει και σε μία διαδικασία καταγγελιών του τύπου το Andros Portal κλέβει τις πληροφορίες από το δικό του site, προσπαθώντας να δημιουργήσει κλίμα δυσπιστίας. Ακόμα απορώ με τη στοιχειοθέτηση αυτής της άποψης… Είναι λογικό να γράφουμε σχεδόν τα ίδια, όλα τα Μέσα, σε τέτοια γεγονότα, όταν όλοι αντλούμε πληροφορίες από τις ίδιες ακριβώς πηγές. Τα αυτονόητα, στην συγκεκριμένη περίπτωση εξαφανίστηκαν δια μαγείας. Είχα επίσης την τραγική εμπειρία να παρευρεθώ σε μία εκδήλωση που είχε γίνει από διάφορους Φορείς του νησιού για τις πυρκαγιές. Είχε θεωρηθεί από κάποιους ότι ο συγκεκριμένος κύριος πρέπει να τοποθετηθεί ως ομιλητής. Όσοι λίγοι βρέθηκαν εκεί, ίσως να θυμούνται ότι ανέβηκε στο βήμα με μοναδικό σκοπό να προβάλει τον εαυτό του. Δεν θυμάμαι πόση ώρα μίλησε… το μόνο που θυμάμαι είναι να αναφέρεται σε κλικς που έγιναν στις δημοσιεύσεις του, σε ατελείωτους αριθμούς, στην παντοδυναμία του και στην «εφεύρεση» του… να μεταφέρει τα γεγονότα με χρονολογική σειρά αναγράφοντας την ώρα. Κοινώς νόμιζε ότι ανακάλυψε την Αμερική. Ουσιαστικά αυτό που προέβαλε ως επίτευγμα χρησιμοποιείται ευρέως στην δημοσιογραφία. Εκτός θέματος λοιπόν, δεν ακούστηκε καμία πρόταση για τις πυρκαγιές και αρκέστηκε στην αυτοδιαφήμιση!

Κάπου εδώ ξεκινά και το μπάχαλο με τα ανώνυμα σχόλια, που φιγουράριζαν όλο και με μεγαλύτερη ένταση στο υπερsite της Άνδρου. Τα περισσότερα άνευ ουσιαστικού περιεχομένου, είχαν ρόλο κουτσομπολιού, το οποίο δυστυχώς έγινε συνήθεια στο νησί. Αν κρίνω από την ποσότητα, πραγματικά αδυνατώ να πιστέψω ότι η πλειοψηφία των Ανδριωτών συμμετέχει σε αυτό το έκτρωμα. Οπότε καταλήγω στο γεγονός ότι προέρχονταν και συνεχίζουν να προέρχονται από πολύ μικρή μερίδα κόσμου που δεν έχει με τι ασχοληθεί, που θέλει να κατευθύνει, που θέλει να δημιουργεί κλίμα υπέρ ή κατά προσώπων, καταστάσεων και φυσικά από τον ίδιο. Αυτό που πάντα με ξεπερνούσε είναι η κακία που έβγαινε μέσα από τα σχόλια, θίγοντας ευθέως πρόσωπα πολιτών και επαγγελματιών με πολύ άσχημο αντίκτυπο για τους ίδιους, αν αναλογιστούμε ότι ζούμε σε μία πολύ μικρή κοινωνία. Η κατρακύλα συνεχίζονταν… Φοβούμενος ωστόσο τις μηνύσεις, από ένα σημείο και μετά, αφού τα έβαζε με όλους όσους ασχολούνταν με τα κοινά είτε ως εκλεγμένοι είτε από αγάπη για τον τόπο, πλέον τα επεξεργάζεται.  Επίσης έχει λανσάρει μία ακόμα γελοιότητα, να απαντάει στα ανώνυμα σχόλια, επώνυμα (εδώ γελάμε…), φτάνοντας την Άνδρο στον πάτο του κουτσομπολιού. Φυσικά για καιρό το Andros Portal είχε την ¨τιμή» να πρωταγωνιστεί. «Γραφείο Τύπου» το ονόμαζε, επειδή κάναμε το αυτονόητο! Αναρτούσαμε τα Δελτία Τύπου του Δήμου, την ίδια στιγμή που κακώς ο ίδιος είχε αποκλειστεί. Το υποστήριζα και θα συνεχίσω να το υποστηρίζω, τα Δελτία Τύπου, πρέπει να αποστέλλονται ανεξαιρέτως σε όλα τα Μέσα του νησιού, ταυτόχρονα. Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει σε κάποιους!

Αφού κατάλαβε ότι τίποτα δεν μας πτοεί, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα πιο βαρύ όπλο… το οποίο έγινε καραμέλα για καιρό… Ανέπτυξε λοιπόν τη θεωρία «Η κοπελιά δεν μένει στην Άνδρο»… Όντως δεν έμενα μόνιμα στο νησί τότε. Ούτε εκείνος όμως, ούτε και ο τότε Έπαρχος, ούτε και πολλοί άλλοι εκλεγμένοι. Άλλα στο τέλος μόνο εγώ δεν ήμουν μόνιμη κάτοικος! Μόλις εγκαταστάθηκα στο νησί έχασε και αυτό το επιχείρημα… Τότε όμως κούμπωσε και η δική μου κούραση… Βαρέθηκα να παλεύω μόνη μου για τα αυτονόητα και να προσπαθώ να τα βάλω με θηρία και κλίκες… Αποσύρθηκα… αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο… να ανακηρυχθεί «άρχοντας της ενημέρωσης».  Ο κόσμος προφανώς βαρέθηκε με τη σειρά του,  την μεροληπτική  στάση και πλέον αποκτώντας διαπροσωπικές σχέσεις με τους Ανδριώτες, οι φωνές που μου έλεγαν να ασχοληθώ ξανά πλήθαιναν και όταν ένιωσα έτοιμη επανήλθα για να σταματήσω επιτέλους το αισχρό  μονοπώλιο…

Χάνοντας την ψυχραιμία…

Κάποιοι άνθρωποι δυστυχώς δεν μπορούν να αποδεχθούν τίποτε άλλο, πέραν του εαυτού τους και των ευκαιριακών τους φίλων. 

Επίσης δεν μπορούν να χωνέψουν ότι η «αυτοκρατορία»  που έχτισαν είναι πιθανόν να γκρεμιστεί και ότι ο κόσμος  έχει πάλι μία εναλλακτική πρόταση στην ενημέρωση και τις  πολιτικές προσεγγίσεις. Γνωρίζουν πολύ καλά, ότι πάντα οι αλλαγές προέρχονται από τη βάση. Κι η βάση δεν τους παίρνει πια σοβαρά… Ίσως να φοβούνται μήπως χάσουν τον θρόνο… τον οποίο από ότι βλέπω δεν διεκδικεί κανένας. Μπορούν να κρατήσουν τα σκήπτρα τους… ως βασιλείς της προπαγάνδας!

Πραγματικά είμαι υπερήφανη, που όσοι -λίγοι για την ώρα- επιλέγουν να ενημερώνονται από το Andros Portal, δεν το κάνουν για να διαβάσουν τα κουτσομπολιά της ημέρας. Είμαι επίσης περήφανη που ποτέ δεν μπλέχτηκα σε πολιτικά παιχνίδια και η ιστοσελίδα μου παραμένει ανεξάρτητη, με αντικειμενικές προσεγγίσεις.

Ένας καλός φίλος, μου έστειλε σήμερα το παρακάτω σχόλιο… το οποίο ο «βασιλιάς» δημοσίευσε επώνυμα στο site του… Το παραθέτω αυτούσιο…

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η «εντεταλμένη δημοσιογραφική υπάλληλος» ΠΑΠΑ ΛΙΝΑ, που εργάζεται με σχέση εξαρτημένης εργασίας στην Οικογένεια, έστειλε τις τρεις επιστολές των «θιγμένων» από την ψήφο τους στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Άνδρου. Μιας και οι ίδιοι δεν είχαν μεριμνήσει να τις στείλουν στο Εν Άνδρω. Εκτιμούμε πως – αν και «δημοσιογραφική υπάλληλος» εργαζομένη αλλού – αναγνωρίζει τον κομβικό ρόλο στην πληροφόρηση της Άνδρου που κατέχει το site μας και συμπλήρωσε με την αποστολή τους το έλλειμμα λόγω της μη αποστολής τους.

Εκτιμούμε επίσης πως κάποιοι ένιωσαν την ανάγκη έστω και μέρες μετά να εξηγήσουν την ψήφο τους προς τους κατοίκους του Κάτω Αγίου Πέτρου που τους ψήφισαν.
Η αναγνώριση του λάθους – έστω και με έμμεσο τρόπο – δείχνει πως έχουν συνείδηση των αντιδράσεων που προκάλεσαν με τη στάση τους στην κοινωνία του Γαυρίου.
ΚΑΙ μια συμβουλή προς νεαρά εργαζομένη: η γυναίκα του Καίσαρος δεν φτάνει να διακηρύσσει την δημοσιογραφική δεοντολογία, πρέπει και να την τηρεί! Και ο πρώτος κανόνας είναι να μην υπάρχει συμβατική εργασιακή σχέση γι” αυτήν ή με την οικογένεια αυτής, για την οποία γράφεις. Αν δεν τον τηρείς δεν νομιμοποιείσαι να ασκείς κριτική στους άλλους και στους πολιτικούς αντιπάλους. Πολύ δε περισσότερο όταν αυτοί που πας να κρίνεις έχουν αποδείξει επί 10ετίας εμπράκτως την ανεξάρτητη και πέρα από χρήματα σχέση τους με την τοπικά πολιτική.
Αυτά από έναν «μεγαλοδημοσιογράφο» του γραπτού ελληνικού Τύπου που κέρδισε την ανεξαρτησία του μετά 30 χρόνια σε σημαντικά έντυπα με δύο παραιτήσεις και τρεις απολύσεις! Γιατί συγκρούστηκε ευθέως με μεγάλα πολιτικά ονόματα, με οικονομικές διαπλοκές και με αδυναμίες προσώπων, που υπήρχαν και υπάρχουν. Κάτι που εσείς δεν φαντάζεστε…

…………………..

Απαντώντας… παροτρύνω  προσωπικά τον  Υπουργό Προπαγάνδας Άνδρου (νομίζω ότι ο τίτλος του ανήκει δικαιωματικά) αντί να χρησιμοποιεί επαγγελματικά επιχειρήματα και να πετάει φωτοβολίδες για να μου βάλει φρένο, να τηρήσει – τιμήσει επιτέλους το ρόλο που λέει ότι έχει και να περιοριστεί στο να με αντικρούει πολιτικά. Κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχω εντοπίσει να κάνει με επιτυχία. Δεν ξέρω αν στέρευσε από ιδέες άνανδρου «πολέμου», οφείλω να ομολογήσω ωστόσο πως τον βρίσκω εξαιρετικά ντεφορμέ. Μπορεί και καλύτερα… και δηλώνω ότι δεν φοβάμαι!

Όλα αυτά τα χρόνια έχω αποδείξει ότι  έχω το θάρρος να εκθέτω δημόσια την άποψη μου και όχι να κρύβομαι πίσω από φούστες… ανώνυμων σχολίων. Προφανώς φαντασιώνεται να σχολιάζω ανώνυμα με διάφορα ψευδώνυμα στην ιστοσελίδα του… πιστέψτε με όμως δεν έχω τέτοια βίτσια… έχω πολύ καλύτερα πράγματα να μου γεμίζουν την ημέρα. 

Εννοείται πως δεν θα καταδεχόμουν ποτέ, να έχω ρόλο ηλίθιου σε μία προπαγανδιστική ιστοσελίδα και να ενισχύω τη βλακεία που σέρνει εδώ και χρόνια… Έχω δημιουργήσει το δικό μου βήμα, στο οποίο διατηρώ την πολυτέλεια να εκφράζομαι δημόσια. Μην δημιουργούνται λοιπόν αυταπάτες στο μυαλό ορισμένων… όταν έχω χρόνο θα γράφω  και θα σχολιάζω όσα συμβαίνουν στην Άνδρο,επώνυμα πάντα!

Όσο για την μεγαλομανία του, πιστεύω ότι όσοι έχουν αφήσει πραγματικό αποτύπωμα στην κοινωνία, δεν καυχιούνται για τα κατορθώματά τους και διακατέχονται από ταπεινότητα. 

Τέλος, ως νεαρά ιδιοκτήτρια ιστοσελίδας, χωρίς οικονομικές απολαβές από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα,  όντας μάλιστα και σε παραγωγική  ηλικία, όπως καταλαβαίνετε πρέπει παράλληλα να εργάζομαι. Με συγχωρείτε που δεν παραιτήθηκα επειδή, άνθρωπος του συγγενικού περιβάλλοντος του εργοδότη μου, αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά. Με αυτή τη λογική ή θα πρέπει να παραμείνω αιώνια άνεργη ή να μεταναστεύσω, αφού αν αναλογιστούμε ότι σε κάθε εκλογική διαδικασία κάθε Ανδριώτκο σπίτι έχει τουλάχιστον έναν υποψήφιο στο συγγενικό του περιβάλλον, εγώ αυτόματα αποκλείομαι από το δικαίωμα εργασίας.

Τα σέβη μου στον Υπουργό, πάντα άξιος!

Κλείνω,  με το πάντα επίκαιρο άσμα…

Συνεχίζω να ονειρεύομαι μια διαφορετική  Άνδρο… και δεν ξεχνάω ποτέ… ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…. 

Αντριάνα Μπόθου

Διαδώστε!

5 Σχόλια

 1. Ευφροσύνη Πανταζη

  Θερμά συγχαρητήρια για το τόσο κατατοπιστικό άρθρο σας!!

  Reply
 2. Γ. Στρατή

  Θερμά συγχαρητήρια κ. Μπόθου για τις απόψεις σας για τον <> που συμφωνούν με την πλειοψηφία των Ανδριώτων.
  Συνεχίστε το άψογο δημοσιογραφικό σας έργο για μια έγκυρη και έγκαιρη αδέσμευτη ενημέρωση μας.

  Reply
 3. Franjesko Kallis

  Σε Συγχαιρω για την αψογη και ξεκαθαρη τοποθετηση σου αγαπητη Ανδριανα. Αλλωστε εκτιμωντας την ακεραιοτητα με την οποία ασκεις το Δημοσιογραφικο ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ έχω και εγώ αποφασισει να διοχετευω τις οποιεες Αποψεις, Προτσσεις και Αγωνιες μου για την Ανδρο μεσσ απο τον ιστότοπο αυτό. Μοιραζομαστε αλλωστε την ιδια ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΕΓΝΟΙΑ για το καταπληκτικο μας νησί – ακόμη και πέρα απο θεσμικους ρόλους και επαμοιβομενες «υπηρεσίες » !!

  Reply
 4. ΑΗΔΙΑ

  Αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν ένας τέτοιος τύπος να είναι ακόμα μέλος της ΕΣΗΕΑ. Είναι ο ορισμός του ¨κίτρινου τύπου¨, της παραπληροφόρησης, της εμμονικής συμπεριφοράς.
  Τελικά με το να ασχολούμαστε μαζί του μάλλον του δίνουμε αξία !

  Reply
 5. Αθηνά Τσατσομοίρου

  Συγχαρητήρια για τις απόψεις και τις θέσεις σου. Η Άνδρος έχει ανάγκη από σωστή πληροφόρηση και όχι κίτρινο τύπο. Ελπίζω να συνεχίσεις.

  Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!