Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

Ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου για τη χθεσινή πυρκαγιά στη «Λεύκα»

Φωτο. Ζιώγας Π

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή «Λεύκα» βορειοανατολικά της Άνδρου στις 18.30 σε περιοχή δύσβατη και μη προσεγγίσιμη από πυροσβεστικά οχήματα.

Ενημερωθήκαμε για το συμβάν από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου και αμέσως ενεργοποιήθηκε η ομάδα της Χώρας με 5 εθελοντές και δυο οχήματα (ΣΕΔΑ1 – ΣΕΔΑ5) καθώς και η ομάδα του Γαυρίου με δυο εθελοντές και ένα όχημα αρχικά (ΣΕΔΑ2). Λίγο μετά ξεκίνησε και η υδροφόρα του ΣΕΔΑ (ΣΕΔΑ6) με δυο ακόμη εθελοντές.

Φωτο: Κιαγιάς Ν.

Η κινητοποίηση ήταν σχετικά μεγάλη για την εποχή καθώς στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι έντασης 6-7 μποφόρ με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να «απλωθεί» σε μεγάλη έκταση.

Στο σημείο ήταν ήδη δυο οχήματα του Π.Κ. Άνδρου. Δυστυχώς η προσέγγιση με τα οχήματα δεν ήταν δυνατή, οπότε ξεκίνησε το πεζοπόρο του ΣΕΔΑ με 6 εθελοντές, που μετά από αρκετή προσπάθεια σε συνεργασία πάντα με το πεζοπόρο του Π.Κ. Άνδρου, τελικά ελέγχθηκε η πυρκαγιά.

Το συμβάν έληξε στις 22.00 με την αποχώρηση της ομάδας του ΣΕΔΑ και την παραμονή των συναδέλφων πυροσβεστών για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Πηγή: http://seda-andros.blogspot.com

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!