Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου για την πυρκαγιά στο Φελλό

8

Στις 15.00 την Παρασκευή 8-7-2106 ενημερωθήκαμε από πολίτη για φωτιά στο Φελλό η οποία λόγω των συνθηκών εξαπλώνονταν γρήγορα,  αμέσως ειδοποιήθηκε η ομάδα του Σ.Ε.Δ.Α. που εδρεύει στο Γαύριο που ξεκίνησε για το συμβάν με δυο οχήματα (ΣΕΔΑ 2 και ΣΕΔΑ 6). Ενώ ταυτόχρονα ειδοποίηθηκε και η ομάδα της Χώρας με τα οχήματα ΣΕΔΑ 1 – ΣΕΔΑ 3 – ΣΕΔΑ 5 αλλά και του Κορθίου με τα οχήματα ΣΕΔΑ 4 – ΣΕΔΑ 7.

9

Συνολικά στο συμβάν έφθασαν 25 εθελοντές με όλα τα οχήματα του Συλλόγου και επιπλέον τις δυο υδροφόρες του Δήμου. Η φωτιά είχε πάρει ήδη μεγάλες διαστάσεις καθώς είχε φθάσει στα σπίτια του Φελλού αλλά και της Κούρταλης. Στο σημείο ήταν και τα οχήματα του Π. Κ. Άνδρου που επιχειρούσαν στο νότιο μέτωπο ενώ ήδη έκανε βολές το πυροσβεστικό ελικόπτερο. Με την αποχώρηση του ελικοπτέρου έφθασαν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη τα οποία όμως λόγω των αναταράξεων δεν κατάφεραν να κάνουν κάποια βολή. Στις 21.00 έφθασαν ακόμη 7 πυρ. οχήματα από Αθήνα και 14 άτομα πεζοπόρο από Τήνο και Σύρο.

10

Η μάχη με τις φλόγες  κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες όπου ελέγχθηκε η περίμετρος της φωτιάς. Αποχωρήσαμε από το συμβάν στις 03.00 ενώ παρέμειναν στο σημείο τα οχήματα της Αθήνας. Ήταν μια δύσκολη φωτιά καθώς η ένταση του ανέμου ήταν μεγάλη και η κατεύθυνση άλλαζε συνεχώς λόγω της μορφολογίας του εδάφους. Δυστυχώς κάηκαν κάποια ζώα, μελίσσια, ελιές ενώ έπαθαν ζημιά κάποια σπίτια (καμένα κουφώματα, ξύλινες περιφράξεις, δίκτυα ύδρευσης κλπ).

11

Ένα σημαντικό έργο που ακολουθεί κάθε περιστατικό και ειδικά όταν εμπλέκονται όλα τα οχήματα του Συλλόγου έχει να κάνει με τον καθαρισμό και τη συντήρηση των οχημάτων, με τη συντήρηση και τακτοποίηση του εξοπλισμού ώστε να είναι έτοιμα για το επόμενο περιστατικό. Αυτή η διαδικασία για αυτό συμβάν εκτελέστηκε από 7 εθελοντές που απασχολήθηκαν αρκετές ώρες του Σαββάτου αλλά και της Κυριακής (σήμερα 10-7-2016). 

Φωτογραφίες: Τηνιακού Άννα

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΔΑ: http://seda-andros.blogspot.com/#ixzz4E7duIlS3

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!