Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Ο Σπύρος Τσαούσης από το Κόρθι υποψήφιος με το συνδυασμό «Η Άνδρος της Ζωής μας»

54515049_10215948305075104_6109253093482823680_n

Η λήψη των αποφάσεων και η διαχείριση των αλλαγών είναι δύο βασικές έννοιες που όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε πολύ συχνά. Οι επιλογές μας σε μεγάλο βαθμό σταθμίζονται και από το πλαίσιο στο οποίο λαμβάνουν χώρα.

Τους τελευταίους μήνες δημοσίευα με παρρησία τις σκέψεις μου για τα δρώμενα της Άνδρου, με την πεποίθηση να εμπλουτίσω το δημόσιο διάλογο. Ως ενεργός πολίτης και με συναίσθηση της ατομικής μου ευθύνης απέναντι στην κοινότητα.

Η δική μου επιλογή τελικά σε αυτή την εκλογική διαδικασία είναι να εκθέσω την υποψηφιότητά μου απέναντι στους συμπολίτες μου, ως Δημοτικός Σύμβουλος Άνδρου στην Περιφέρεια Κορθίου.

Στην απόφασή μου αυτή προτάσσω ξεκάθαρα τα αυτοδιοικητικά κριτήρια. Τα εξαιρετικής ποιότητας πρόσωπα που απαρτίζουν την ομάδα, την ακεραιότητα του Γιάννη, τη δυναμική που αναπτύσσει ο συνδυασμός.

Φιλοδοξώ να συμβάλλω στα πεδία που αφορούν στις γνώσεις και τις εμπειρίες μου και σχετίζονται με τα Οικονομικά, τα Ευρωπαϊκά θέματα, την Περιφερειακή Ανάπτυξη, τις διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου και διοίκησης ομάδων και έργων.

Ελπίζω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες όσων με τιμήσουν και να είμαι χρήσιμος την επόμενη μέρα για το νησί μας.

Σας ευχαριστώ.

kkk

Ο Σπύρος Τσαούσης γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στο Συνετί της Άνδρου. Τελείωσε το μονοθέσιο δημοτικό σχολείο του χωριού, συνέχισε στο Εμπειρίκειο Γυμνάσιο Άνδρου και από την τρίτη τάξη πήγε στην Αθήνα.

Είναι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης, με υποτροφία επίδοσης, και φοίτησε για ένα έτος International Business & Economics στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Άαχεν Γερμανίας, με υποτροφία Erasmus. Η πτυχιακή εργασία του «Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» βαθμολογήθηκε με άριστα.

Στη συνέχεια με κατατακτήριες εξετάσεις εισήχθη στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα σπουδών «Φορολογικό Δίκαιο» στο Κ.Ε.Κ. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης επιλέχθηκε στο πρόγραμμα εκπαίδευσης «Ηγεσία και Οργανωσιακή Συμπεριφορά» της GE Business Academyμε το Harvard Business Publishing Corporate Learning Group. Κατά την διάρκεια διαμονής του στην Αγγλία, παρακολούθησε επιτυχώς μαθήματα «Πολιτικής Φιλοσοφίας» και «Ιστορίας της Οικονομικής Σκέψης» στο Τμήμα Συνεχούς Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Παράλληλα συμμετείχε στις δημόσιες διαλέξεις και debates του London School of Economics γύρω από Ευρωπαϊκά θέματα και το Brexit. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εκπονεί τη Διπλωματική του εργασία με θέμα «Η σημασία των θεσμών στη χάραξη μακροοικονομικής πολιτικής».

Δημοσιεύει άρθρα και κείμενα για πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα και το 2017 κέρδισε το πρώτο βραβείο, εκπροσωπώντας το Οικον. Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο διαγωνισμό δοκιμίου που διοργάνωσαν οι Financial Times για το Μέλλον της Ευρώπης σε συνεργασία με κορυφαία ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Έλαβε πρόσκληση ως ομιλητής από τους FT στη σχετική εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Αθήνα και τιμήθηκε από τις Πρεσβείες Σουηδίας και Εσθονίας.

Έχει εργαστεί ως Λογιστής – Φοροτεχνικός, είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και διατηρεί άδεια Ά τάξης. Στη συνέχεια εργάστηκε ως Financial Controller (Οικονομικός Ελεγκτής) αναλαμβάνοντας διεθνείς ρόλους στην Ανατολική & Κεντρική Ευρώπη, και εργάστηκε για περισσότερο από δύο χρόνια στον Χρηματοπιστωτικό τομέα στο Λονδίνο. Έχει εκπαιδευτεί σε θέματα Ηγεσίας και Διοίκησης ομάδων σε πολλά εκπαιδευτικά και ερευνητικά κέντρα της Ευρώπης. Σήμερα εργάζεται ως Finance Project Manager (Διευθυντής Οικονομικών Έργων) και υπογράφει τις Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις και φορολογικές υποχρεώσεις εταιρειών της General Electric.

Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά και έχει βασικές γνώσεις Ισπανικών και Γερμανικών.

Διατέλεσε για πολλά χρόνια μέλος του Χορευτικού Ομίλου Υδρούσα και παίζει λαούτο και κιθάρα.

Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την έρευνα ενός βιβλίου για το Συνετί, διαβάζει, ταξιδεύει και κάνει ορεινή πεζοπορία. Συμμετέχει σε αγώνες Trail Raceκαι στο Andros Trail2018 ήταν ο μόνος Ανδριώτης που έλαβε μέρος και τερμάτισε τον αγώνα των 24 χλμ. υπό ακραίες καιρικές συνθήκες.

Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο πέντε ετών.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!