Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Ο Συνδυασμός «Άνδρος Νέοι Ορίζοντες» για τους Δασικούς Χάρτες

Πραγματοποιήθηκε σήμερα και ώρα 17.00, δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να συζητηθεί το μείζον θέμα των δασικών χαρτών, που επηρεάζει ΒΑΝΑΥΣΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ το νησί μας την Άνδρο, μαζί με όλα τα νησιά του Ν. Αιγαίου.
Πριν λίγες μέρες αναρτήθηκαν οριστικά οι δασικοί χάρτες, όπου η Άνδρος εμφανίζεται να διαθέτει σε ποσοστό περισσότερο του 85%, δασικές εκτάσεις.
Με τον τρόπο αυτό υπονομεύεται το μέλλον των νησιών, των κατοίκων, θίγεται βάναυσα το ιδιοκτησιακό καθεστώς, αφού θα σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, που θα αφορά στον τουρισμό και οι κάτοικοι θα χάσουν τις περιουσίες τους, οι οποίες θα θεωρηθούν δασικές και συνεπώς κρατικές. Η οικιστική ανάπτυξη τελειώνει και σε συνδυασμό με το πλήγμα που θα υποστεί ο τουρισμός, ακολουθεί η οικονομική καταστροφή.
Αυτά μεταξύ άλλων ειπώθηκαν στο συμβούλιο, όπου θα εκδοθεί ψήφισμα, προκειμένου να συμπορευτούμε με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου (ΠΕΔ). Το ψήφισμα διαμαρτυρίας καλεί για άρση της ανάρτησης των δασικών χαρτών και εστάλη σε συγκεκριμένους αποδέκτες.
…………………………………………………………………
Ανάλογο ψήφισμα εκδόθηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 2019 επί θητείας μας, όταν ξεκίνησε το πρόβλημα με τους δασικούς χάρτες.
Παραθέτουμε παρακάτω το link απόφασης 02/02/2019 στο «Διαύγεια».
Συγκεκριμένα το δημοτικό συμβούλιο επί θητείας μας, είχε εκδώσει ψήφισμα στις 2 Φεβρουαρίου του 2019, για τον ίδιο λόγο, για τους δασικούς χάρτες, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου και ύστερα από επιστολή του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου στις 18 Δεκεμβρίου του 2018.
Ψήφισμα κοινό με την Περιφέρεια και κατόπιν απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.
Μπορεί κάποιος να ανατρέξει στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της 2 Φεβρουαρίου 2019.
«Πατώντας» στο παρακάτω link και στη συνέχεια πατώντας «προβολή αρχείου»,
Είναι αναγκαίο να κινηθούν ΟΛΟΙ οι βουλευτές των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, μαζί με όλους τους φορείς, προκειμένου να αποτραπεί μια τέτοια κατάσταση.
Ελπίζουμε να επικρατήσει η λογική και να διορθωθεί ένα τόσο μεγάλο σφάλμα, που καταπατά την ιδιωτική περιουσία και υπονομεύει το μέλλον του νησιών μας.
«ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!