Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο Θεοδόσης Σουσούδης ενημερώνει για τα 3 κρούσματα στην Άνδρο που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ

Με αφορμή την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ απόψε, για τα τρία κρούσματα που αφορούν την Άνδρο και το γεγονός της μεγάλης ανησυχίας των συμπατριωτών μου, θα ήθελα λόγω της ιδιότητάς μου σαν γιατρός και προς ενημέρωση να αναφερθώ στα εξής:

Μέχρι τώρα είχαν ανακοινωθεί επίσημα από τον ΕΟΔΥ δύο κρούσματα, το ένα σε Ανδριώτη που εξετάσθηκε στην Αθήνα πριν λίγες εβδομάδες και το άλλο πριν λίγες μέρες και αφορούσε εργαζόμενο στο σύστημα υγείας της Άνδρου.

Απόψε ανακοινώθηκαν ακόμα τρία κρούσματα για τα οποία δεν έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή επίσημη ενημέρωση.
Σε επικοινωνία που έγινε με τα τρία ιατρικά εργαστήρια στο νησί, σε κανένα δεν υπήρξε θετικό αποτέλεσμα.

Από το ΚΥ δεν υπάρχει κάτι επίσημα σαν αποτέλεσμα, διότι ακόμα δεν έχει ενημερωθεί η υπεύθυνος για το covid στην Άνδρο, που είναι η Διευθύντρια του ΚΥ Άνδρου.

Ελπίζουμε ότι αύριο θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ προς την υπεύθυνο και θα γίνει γνωστό σε όλους, προκειμένου να ακολουθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Μέχρι τότε υπενθυμίζω ότι όλοι είμαστε σε καραντίνα και πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να αντιμετωπίζουμε απέναντί μας έναν θετικό φορέα ή ακόμα σαν να είμαστε εμείς οι ίδιοι οι φορείς.

Συνεπώς η χρήση μάσκας ΠΑΝΤΟΥ και η καλή ατομική ΥΓΙΕΙΝΗ πρέπει να γίνει βίωμα μας, προκειμένου να αποτρέψουμε την εξάπλωση του ιού. Περιορίζουμε τις δραστηριότητές μας και τις συναθροίσεις.

Επίσης είναι βέβαιο ότι λόγω των ημερήσιων δειγματολειψιών που έχουν ξεπεράσει τις 30.000 πανελλαδικά, τα κρούσματα είναι πολλά και αυξάνονται γεωμετρικά. Σε αυτό το γεγονος ίσως να οφείλεται η καθυστερημένη, προς το παρόν, ενημέρωση σχετικά με το ποιοί είναι οι φορείς του ιού.

Όσον αφορά την Επιτροπή που συστάθηκε με την προτροπή του δημάρχου θέλω να ενημερώσω ότι η ΜΟΝΗ αρμοδιότητα της επιτροπής είναι η ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ και όχι αυτή της ενημέρωσης των περιστατικών ή των αποτελεσμάτων των τεστ, αφού με τον ΕΟΔΥ βρίσκονται σε επικοινωνία μόνο οι επίσημοι φορείς της Άνδρου, οι οποίοι θεσμικά μπορούν να προβούν και σε επίσημες ανακοινώσεις.

Ψυχραιμία λοιπόν και αυστηρή τήρηση των μέτρων για να ξεπεράσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα.


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!