Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο Τίτος Πατρίκιος στην Μύκονο

TITOS PATRIKIOS

Μια μοναδική συνάντηση με τον Τίτο Πατρίκιο πραγματοποιήθηκε στην ανακαινισμένη αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ την Τετάρτη 29 Απριλίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του θεσμού «Ποιητική Άνοιξη» που διοργανώνεται κάθε χρόνο  από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και τον ερχομό της Άνοιξης. 

Ο Τίτος Πατρίκιος αναφέρθηκε στους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής του και διάβασε ποιήματα με τον χαρισματικό αφηγηματικό του τρόπο. Αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, στα χρόνια της αντίστασης,  στις πόλεις που σημάδεψαν την πορεία της ζωής του, αλλά και στους ανθρώπους που τον στήριξαν και τον ενέπνευσαν όπως ο Γιάννης Ρίτσος και  ο Νικηφόρος Βρεττάκος. Μοιράστηκε μαζί μας αναμνήσεις από την πρώτη του επίσκεψη στη Μύκονο το 1985. Διάβασε ποιήματα από όλες τις περιόδους του έργου του ξεκινώντας από την συλλογή «Χωματόδρομος» του 1954 και κλείνοντας με δύο ανέκδοτα ποιήματα που διαβάστηκαν για πρώτη φορά.  Ο ποιητής συνομίλησε με τον Θέμη Ροδαμίτη αλλά και με το κοινό. Η μουσικός Μαργαρίτα Σαλταμανίκα με την κιθάρα της συνόδευσε την αφήγηση του ποιητή με μουσικά κομμάτια που σημάδεψαν την πορεία του.

TITOS PATRIKIOS2

Ήταν μια προσωπική μαρτυρία ταξίδι με κύρια χαρακτηριστικά την κοινωνική του ευαισθησία και την πολιτική του συνέπεια αλλά και το μοναδικό του χιούμορ. Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος της ΚΔΕΠΠΑΜ κα. Ανδριανή Κουφού ενώ στο τέλος της βραδιάς ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, ευχαρίστησε τον ποιητή για την παρουσία του και του προσέφερε τιμητικά εκδόσεις που αφορούν στην ιστορία της Μυκόνου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης ο Αντιδήμαρχος Οργάνωσης, Προγραμματισμού και Ποιότητας Ζωής κ. Λάμπρος Παναγιωτακόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Αισθητικής κ. Γιώργος Μπουγιούρης, καθώς και πλήθος κόσμου.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!