Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Μανιός για την μείωση των εφημεριών των ιατρών που υπηρετούν στα Κ.Υ., Π.Ι., Π.Π.Ι. της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου

nikos-manios-arxeiou

Με αφορμή την εγκύκλιο με αριθμό 22621/90 από 16/6/2015 του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, ο Νίκος Μανιός ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, την εξασφάλιση με κάθε τρόπο των αναγκαίων πόρων ώστε τα Κ.Υ, τα Π.Π.Ι, και τα Π.Ι. να εξαιρεθούν της μείωσης των εφημεριών, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες κατά την διάρκεια των θερινών μηνών.  

Ακολουθεί η επιστολή.

Προς: Τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό Ανδρέα

Κοινοποίηση: Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη

Κύριε Υπουργέ,

Ένα μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε με αυξημένες πιθανότητες να γίνει ανεξέλεγκτο είναι η κατανομή των εφημεριών ιατρικού προσωπικού, που με την 22621/16/6/2015 εγκύκλιο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, καλούνται να εφαρμόσουν τα Κ.Υ., Π.Π.Ι., και Π.Ι.

Η μείωση των εφημεριών καθιστά.

 Α) μη ασφαλή την εφημερία των ιατρικών μονάδων λόγω καλοκαιρινών μηνών όπου οι μονάδες υγείας καλούνται να αντιμετωπίσουν πολύ περισσότερα  περιστατικά

 Β) δημιουργεί κίνδυνο  φυγής των ιατρών λόγω μείωσης των αποδοχών.

Οφείλουμε λοιπόν με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουμε τους αναγκαίους πόρους έτσι ώστε τα κέντρα υγείας και τα επαρχιακά νοσοκομεία να εξαιρεθούν της μείωσης των εφημεριών, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες.

 

Με εκτίμηση

Νικόλαος Μανιός

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!