Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

Ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Μανιός για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

αρχείο λήψης (1)

«Η 6η Ιουλίου αλλάζει το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και την Ευρώπη με την ηχηρή απάντηση του ελληνικού λαού ενάντια στην λιτότητα και την προσπάθεια κατατρομοκράτησης του.

Ειδικότερα στα νησιά του βορείου και νοτίου Αιγαίου το ΟΧΙ πήρε από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Ελλάδα. Από την πλευρά μου χαιρετίζουμε την νίκη και τη συμπεριφορά του νησιωτικού λαού και τους υποσχόμαστε να κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην αυξηθεί το ΦΠΑ στα νησιά.

Θέλουμε να επισημάνουμε στο σημείο αυτό την υποκρισία και την αντιφατική πρακτική των εκλεγμένων εκπροσώπων της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης νοτίου και βορείου Αιγαίου. Κατά την περίοδο πριν την εξαγγελία του δημοψηφίσματος κατήγγειλαν την κυβέρνηση ότι θα δεχθεί τη μείωση του ΦΠΑ. Ήλθαν στην Αθήνα και μαζί με τους βουλευτές πιέσαμε την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει σε αυτό το θέμα. Όταν η κυβέρνηση δέχθηκε το τελεσίγραφό των δανειστών που περιείχε κατηγορηματικά την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, στην εστίαση, και άλλα επώδυνα μέτρα δεν πήραν το μέρος του ΟΧΙ αλλά προπαγάνδισαν και δούλεψαν υπέρ του ναι. Να δούμε ποια θα είναι η στάση τους από εδώ και πέρα.

Σε αυτούς τους θεσμούς, οικονομικούς φορείς, και εκπρόσωπους της τοπικής αυτοδιοίκησης  έδειξε ο λαός πόσο τους πιστεύει.

Το περήφανο αυτό ΟΧΙ μεγαλώνει και τις δικές μας ευθύνες απέναντι στο λαό και έγινε η αφορμή να πληρώσουν οι προϊστάμενοι του παλιού πολιτικού συστήματος.

Θα είμαι πάντα κοντά σας.»

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!