Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Όχι άλλο κάρβουνο!!!

Ευτυχώς που στο νησί μας έχουμε και μερικούς ψεκασμένους, οι οποίοι, ειδικά σε αυτό το δύσκολο χρονικό διάστημα του «Μένουμε Σπίτι» κατάφεραν να προσφέρουν στο δημόσιο μονόλογό τους ορισμένες στιγμές απείρου κάλους, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να γελάσει λιγάκι το χειλάκι μας, όντας «έγκλειστοι» από τον Μάρτιο .

Αποκορύφωμα των όσων περίεργων έχει τύχει να διαβάσω τον τελευταίο καιρό, το ανεπανάληπτο ρεπορτάζ του μοναδικού (ανάλογος ο χαρακτηρισμός γιατί πρωτοτυπούμε πανελλαδικά) Υπουργού Προπαγάνδας νήσου Άνδρου για το Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε εχθές με τηλεδιάσκεψη. Ειλικρινά, αν και προσπάθησα δεν μπόρεσα να το αφήσω ασχολίαστο. Το «τρολ» του τόπου μας ξαναχτύπησε και αυτή τη φορά επέστρεψε δριμύτερο… 

Η αλήθεια είναι πως ήθελα πολύ να παρακολουθήσω την χθεσινή συνεδρίαση, αλλά δυστυχώς δεν μου δόθηκε η δυνατότητα, μιας και η Δημοτική Αρχή με έχει αποκλείσει εντελώς από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της. Προφανώς δεν αναγνωρίζει το  Andros Portal ως Μέσο Ενημέρωσης του νησιού, ή για να το θέσω σωστά της έχει επιβληθεί άνωθεν ο συγκεκριμένος αποκλεισμός. Ότι νέο του Δήμου Άνδρου λοιπόν αναρτάται στο Andros Portal, το αντλώ είτε από την ιστοσελίδα του, είτε μου κάνει την τιμή επιλεκτικά ο Δήμαρχος να στέλνει link από ήδη αναρτημένα θέματα, με μήνυμα στο facebook. Τα παραπάνω ως μια μικρή παρένθεση για το πως λειτουργεί η Διοίκηση του Δήμου, η οποία μάλλον υπακούει στις εντολές του δικαιωματικά τιτλούχου Υπουργού και επίσημου πια Γραφείου Τύπου του,  με το Brand Name «Μαζί για το Εν Άνδρω».

Ας επανέλθουμε όμως στο Συμβούλιο και το «Ρεπορτάζ» του περίεργου Τύπου, ο οποίος για μια ακόμη φορά μόνο το λειτούργημα της δημοσιογραφίας δεν ασκεί Ένα άκρως κατευθυνόμενο και εκτός θέματος κείμενο, με μοναδικό μέλημα τι άλλο από τα συνηθισμένα… να βγάλει χολή για τη «κακή αντιπολίτευση» και μέλι την «καλή και ενωμένη Δημοτική Αρχή».

Παρότι δεν παρακολούθησα το Συμβούλιο και κανονικό ρεπορτάζ για το τι ακριβώς έγινε δεν έχω να σας παρουσιάσω, θα ήθελα να επισημάνω πως ο συντάκτης του κειμένου που δημοσιεύτηκε, ξέχασε να αναφερθεί σε ορισμένα σοβαρά ζητήματα, όπως με τι αμφίεση εμφανίστηκαν τελικά οι Σύμβουλοι στην κάμερα του laptop τους από τη μέση και πάνω, τι χρώμα έχουν οι τοίχοι στα σπίτια τους ή το βασικότερο με τι φόντο επέλεξαν να βγουν στην τηλεδιάσκεψη, γραφείο, σαλόνι, κουζίνα, WC;;; Πολλά τα ερωτηματικά που δημιουργήθηκαν, ελπίζω να μας τα λύσει στο επόμενο τύπου espresso ρεπορτάζ, όπως μόνο εκείνος μπορεί!

Για την ιστορία, το μοναδικό Μέσο Ενημέρωσης της Άνδρου που προσκλήθηκε επίσημα και δόθηκαν τα σχετικά διαπιστευτήρια από τον Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου (η είσοδος στη συγκεκριμένη εφαρμογή που χρησιμοποιήθηκε γίνεται μέσω TAXIS), ήταν η ιστορική εφημερίδα Ανδριακή με εκπρόσωπο την εκδότρια κα Μαριάννα Φωτοπούλου, η οποία και παρακολούθησε τη συνεδρίαση. Ο Υπουργός δεν φάνηκε ενεργά κάπου στην τηλεδιάσκεψη, μάλλον τον είχαν κρύψει κάπου και μισή ώρα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης εμφανίστηκε, με το αποκαλυπτικό κατά τα άλλα ρεπορτάζ του.

Το πιο κορυφαίο το άφησα τελευταίο, για συνειδητοποιήσουμε όλοι το σανό που προσπαθούν μάταια να μας  ταΐζουν ορισμένοι… Στο επίμαχο ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε ένα σχόλιο, στο οποίο ανώνυμος περιγράφει σε δέκα γραμμές τι συνέβη στο συμβούλιο, δίνοντας μάλιστα εύσημα στη Δημοτική Αρχή.

(σσ την φωτογραφία έλαβα από αγανακτισμένο αναγνώστη)

Τα παραπάνω αποτελούν σχολιασμό – περιγραφή για μία ΚΛΕΙΣΤΗ συνεδρίαση που παρακολούθησαν μόνο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι! Αν το πάμε με εις άτοπον απαγωγή, Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης αποκλείεται να έχει γράψει τέτοιο σχόλιο, άρα μένουν οι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ο Δήμαρχος και ο ίδιος ο διαχειριστής της ιστοσελίδας! Προσωπικά τείνω στην τελευταία εκδοχή… και το μόνο που έχω να προσθέσω είναι «Όχι άλλο κάρβουνο!!». Μπουχτίσαμε κ. Υπουργέ μας!

Ελπίδες για να μάθουμε τι πραγματικά ειπώθηκε στο Συμβούλιο και τι έγινε δεν έχουμε… εκτός και αν μας φωτίσει η εφημερίδα Ανδριακή.

Και εις άλλα… με υγεία!

Αντριάνα Μπόθου


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!