Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

«Όχι» από τις τράπεζες στους πλειστηριασμούς α’ κατοικίας

B598A56B604FC386C409B33450AEB54B

Αντίθετες εμφανίζονται οι τράπεζες στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Η άρση των πλειστηριασμών ακινήτων αποτελεί ένα από τα αγκάθια στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, με την τελευταία να πιέζει για την άρση του καθεστώτος προστασίας που υπάρχει σήμερα για την πρώτη κατοικία.

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των ελληνικών τραπεζών δηλώνουν ότι το τραπεζικό σύστημα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε πλειστηριασμούς ακινήτων πρώτης κατοικίας το 2015 αφού κάτι τέτοιο δεν θα έλυνε το πρόβλημα των κόκκινων δανείων.

Αντιθέτως θεωρούν πως θα προκαλούσε νέα πτώση στις τιμές στην κτηματαγορά, ενώ η συγκέντρωση και διαχείριση χιλιάδων μικρών ακινήτων θα ήταν ασύμφορη λόγω υψηλού κόστους για τις τράπεζες.

Έτσι, μετά τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα που πρώτος ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με μια τέτοια εξέλιξη και η Διοίκηση της Eurobank συντάχθηκε, την Πέμπτη, με την ίδια άποψη.

«Οι τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν θέμα πλειστηριασμών, δεν υπάρχει λόγος, δεν πρέπει να γίνει και δεν βλέπω να γίνεται κάτι τέτοιο» είχε τονίσει χαρακτηριστικά εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Σάλλας.

Την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Χρήστος Μεγάλου τόνισε πως ειδικά για την πρώτη κατοικία δεν έχει νόημα η άρση των πλειστηριασμών, ενώ ο επικεφαλής Λιανικής Τραπεζικής της Eurobank Θεόδωρος Καλαντώνης ξεκαθάρισε από την πλευρά του ότι  είτε αρθούν είτε δεν αρθούν οι πλειστηριασμοί, δεν πρόκειται να αλλάξει η πολιτική της τράπεζας στο θέμα της πρώτης κατοικίας.

«Το κόστος διαχείρισης είναι πολύ μεγάλο για μια τράπεζα όταν βρεθεί να έχει στην κατοχή της τόσα πολλά ακίνητα» ανέφερε σχετικά ο κ. Καλαντώνης.

Πηγή: http://news.in.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!